dijous, 6 de setembre del 2012

ELS GRANS NOMS DE L’ESCENA EUROPEA DEL TEATRE GESTUAL IRROMPEN EN LA 23a MOSTRA INTERNACIONAL DE MIM DE SUECA





Les entrades per als espectacles de sala del festival es posaran a la venda a partir del dissabte 8 de setembre a través d´ENTRADAS.COM i a la taquilla del Centre municipal Bernat i Baldoví de Sueca.es


Amb el lema de “One man show / one women show”, la 23a Mostra Internacional de Mim a Sueca, programada del 12 al 16 de setembre, presenta catorze propostes d’art en viu per a tots els públics que transiten entre la novetat absoluta i espectacles que porten més d’una dècada de gira i èxits per tot el món. La classe magistral de la prestigiosa clown suïssa Gardi Hutter obrirà esta nova aventura teatral.

Fidel al seu esperit de conjugar l’exhibició d’espectacles de teatre gestual i mim amb la formació i la pedagogia, la 23a Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) obrirà les seues portes dimecres que ve 12 de setembre amb una classe magistral a càrrec de l’actriu, payasa i directora suïssa Gardi Hutter, considerada com una de les millors clown d’Europa. Davall el títol Ser simple és complicat, Hutter, amb prop de quatre dècades de carrera artística, dissertarà i actuarà per a il·lustrar la seua teoria- sobre el clown, la creació contemporània i la importància del gest com a element de comunicació internacional i sense barreres.
La personalitat –o unipersonalitat– de la creació artística articula enguany la programació del MIM 2012 davall el leit motiv “One man show / one women show”

One man xou / one women xou”

Respecte als muntatges en què un únic artista poblarà l’escenari, Gardi Hutter estrenarà a la Comunitat Valenciana Jeanne d’ArpPó, el cèlebre mim italià Paolo Nani representarà la seua ja clàssica La carta, i el francés Alain Billyork ens mostrarà el seu particular Homenatge als clàssics. Artistes que compartiran cartell amb actors molt més jóvens com Josu Bilbao, de la companyia basca Teatre Salnitre, que interpretarà el seu Amor cec, o amb el català Pere Hosta, de la companyia que porta el seu propi nom i en la que representa Postal Express. Per la seua banda, i com a reflex del creatiu que configura tot un projecte artístic davall el seu nom, el MIM presenta per primera vegada en la nostra geografia Voyageurs immobiles, de la mítica Compagnie du Philippe Genty, qui, com indica Guarinos, “li ha conferit a la seua companyia un estil singular i únic en tot el món en què el teatre d’objectes i el teatre gestual es fonen en una única proposta”. Dins d’esta línia, el públic podrà veure també Tam Tam, l’última creació dels jóvens de Maduixa Teatre, la realització en col·lectiu d’un projecte personal i brillant de l’encara més jove Joan Santacreu, de qui encara recordem els seus anteriors espectacles Arran! i Consonant. Junt amb estos, la programació del MIM comprén també l’espectacle Judit & Paul, recentment estrenat per Visitants, l’última aposta per un teatre de carrer i amb contingut del director Tomàs Ibáñez; i el treball Remor, creat per a un espai escènic insòlit i no convencional del també insòlit capità de Cap de Cap, el mallorquí Biel Jordà.

Maduixa teatre
La Mostra Internacional de Mim compagina enguany en la seua programació la presència d’espectacles mítics, alguns dels quals porten més de deu anys per tot el món encara que esta serà la seua presentació per primera vegada a la Comunitat Valenciana, amb novetats recentment estrenades en festivals espanyols o estrenes absolutes de formacions recents a què el MIM dóna cobertura.
Altres de les companyies programades són La Corcoles, que presenta el seu primer treball, Gris; Decopivolta Teatre, que desembarca en el MIM amb l’estrena absoluta de la seua última creació, EnTRENtingudes; i La Monda Lironda, que arriba a Sueca amb un espectacle per a bebés i xiquets de 0 a 4 anys titulat Mamà Natura. Juntament amb elles, l’Associació de Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana presentarà en Combinat de circ a sis de les seues companyies associades amb tot el seu variat i ric catàleg de propostes assentades entre els límits del circense i el teatral: La Bella Tour, El Fedito, Insomnia Company, Cia. Projecte Escènic Digital Interactiu, Subcielo i Titola Teatre.

Exposició i Off-MIM

Les arts plàstiques i les escèniques es fusionen un any més en el recinte de la Sala d’Exposicions Els Porxets de Sueca. En esta edició de “One women show” seran Les Mitocondria els que sorprendran amb un treball d’art comunitari i moviment emmarcat en l’exposició i el taller Midriasi-Caixes habitades. Un projecte creat per l’artista plàstica María Ángeles Vila i la coreògrafa Alicia Herrero, de la companyia de dansa Alicia Herrero Danse Company, els que estan treballant ad hoc amb una vintena d’espectadors que seran els protagonistes finals de singulars coreografies creades i assajades a la vista del públic durant el festival i dins d’unes escultures-caixes de no més de dos metres quadrats que compten amb espieres i fissures des de les quals es pot observar la creació.

Amb la intenció d’allargar les nits del MIM amb teatre i festa, el ja tradicional Off-MIM, del que s’encarreguen els propis pubs i cafeteries de Sueca, presenta esta edició un programa eclèctic protagonitzat per companyies com Juja Teatre, La Panda de Yolanda, Kèns d’Amör Projèct, Sit Down Manolito o el mag Dario Piera, entre altres.
La Mostra Internacional de Mim està organitzada i patrocinada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, Teatres de la Generalitat Valenciana i Fundació Bancaixa, i compta amb el suport i subvenció de l’INAEM-Ministerio de Cultura, SARC-Diputació de València i d’altres empreses i institucions com Air France i l’Ambaixada de França a Espanya i, inclús, empreses i associacions locals (Ca Senseloni, Fustos Bonet, Xocolates Comes, Aluminis Llorens, Pinder MyM, Associació de Serveis i Comerç Arrima’t i l’Associació Cultural Lluna Plena Teatre) amb les que se sustenten altres servicis bàsics d’infraestructura del festival.


La programació del festival ja pot consultar-se en la web www.mimsueca.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada