divendres, 13 d’abril del 2012

EL MUSEU FALLER DE SUECA ACULL DOS NOUS NINOTS INDULTAS DE LES FALLES 2012

Les obres pertanyen als artistes Juan Pedrós i Joan Martí
El Museu Faller de Sueca, ubicat en el Casal Multiusos del municipi, acull des d’ahir els dos ninots que van ser salvats del foc en les passades festes falleres. En aquesta ocasió, el ninot infantil indultat va ser el presentat per la Falla Bernat Alinyo, obra de Joan Martí; mentres que el ninot major indultat va ser el presentat per la Falla Avinguda d’Espanya, obra de Juan Pedrós.

A l’acte van assistir l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el regidor de Festes, Dimas Vázquez; representants de les dos comissions falleres guardonades, com també membres de la Junta Local, encapçalats pel seu president, Vicent Iborra, i del col·lectiu faller en general.
En l´acte, el president de la Junta Local Fallera, Vicent Iborra, va felicitar les dos comissions que havien aconseguit enguany que els seus ninots foren indultats i als artistes fallers.
Per la seua banda, l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, va felicitar també els guardonats “per formar part ja de la història de les nostres Falles. Este acte representa un reconeixement molt important al treball que realitzen els artistes fallers, simbolitza l’orgull d’un artista perquè part de la seua obra haja sigut reconeguda pel públic i, per tant, indultada. A més, en este Museu es pot comprovar com les Falles són molt més que monument, són també tot el que les envolta; i ací es pot vore una mostra en tot el material que s’exposa”.  
El regidor de Festes, Dimas Vázquez, va mostrar la seua satisfacció per participar en este acte. “Per a mi ha sigut una grata experiència visitar este Museu Faller que alberga tanta història de les Falles de Sueca concentrada en este local, el qual s’està quedant reduït per a tot el material que s’exposa. Per això, potser haurem de plantejar-nos pròximament buscar una altra ubicació”.
Després del reconeixement es va brindar també un homenatge a l’obra de l’artista suecà, Juan Antonio Llopis, batejada amb el nom de Juan Ortolá. A partir d’aquestes Falles de 2012, el trofeu Juan Ortolá servirà per a premiar el treball dels millors actors i actrius secundaris en el Concurs de Sainets que organitza la Junta Local Fallera de Sueca. 
 
El Museu Faller de Sueca albergarà l’original d’aquesta obra, igual que ja acull l’original del trofeu Nel·lo, creat al seu dia per a premiar el treball dels millors actors i actrius principals del Concurs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada