dijous, 10 d’octubre del 2013

BENIFAIÓ RENDIX HOMENATGE A LA “SENYERA” EN LA FESTIVITAT DEL 9 D’OCTUBRE



Benifaió ha rendit un any més homenatge a la senyera en els actes oficials del 9 d’octubre. Un gran nombre de veïns van presenciar els actes organitzats per l’Ajuntament de Benifaió per a celebrar la festivitat del 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.
Cap a les 11:15 h la “reial senyera” ha descendit des del balcó del consistori per a ser arreplegada pel portador, distinció que enguany ha recaigut en portaveu popular David Vilanova.
Al so de les estrofes de l’himne de la Comunitat Valenciana interpretat pels músics de la Societat Artístic Musical de Benifaió, la ‘senyera’ arribava fins al portador ambientada per 21 salves per a dirigir-se immediatament a l’església parroquial on un “Te Deum” a càrrec del cor parroquial rendia honors a la bandera.

Després de l’acte religiós ha tingut lloc la processó cívica presidida per la corporació municipal amb l’alcaldessa Amparo Arcís al front. Junt amb la multitud de veïns que formaven part de la comitiva, la ‘senyera’ ha sigut trasllada fins a la confluència dels carrers Caballero i la Cruz on un xicotet monòlit assenyala el lloc per on va passar el rei Jaume I en la seua conquista per València. En este punt, i com ja és tradicional en este dia, l’alcaldessa de Benifaió i el primer tinent d’alcalde José Luis Monrabal han depositat una corona de llorer en senyal de respecte i homenatge cap al rei Jaume I.
La processó ha continuat el seu itinerari fins a la Plaça Major on va tindre lloc la pujada oficial de la ‘senyera’ fins al balcó de l’ajuntament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada