dimarts, 7 de maig de 2013

ALBERT GIRONA: “ SI NO M´AGRADARA SER ALCALDE, ME N´ANIRIA”


Escolars del CEIP Pontet d'Almussafes entrevisten el president de la corporació


 Durant el matí de hui dimarts dia 7, els 20 alumnes de quart de primària del col·legi públic Pontet d'Almussafes han visitat la Casa Consistorial i, més concretament el saló de plens, per a entrevistar el president de la corporació, Albert Girona. L'activitat educativa complementa els continguts teòrics sobre les institucions locals i organització municipal que els escolars han estudiat durant les últimes setmanes en el marc del programa educatiu.
Les anècdotes s'han succeït durant l'entrevista conjunta que este mateix matí li han realitzat els escolars de 9 i 10 anys del CEIP Pontet a la màxima autoritat municipal. Aproximadament una hora ha durat la sessió, celebrada en la pròpia sala de plens, en la que els alumnes li han plantejat qüestions relatives al govern i administració municipal, així com moltes altres circumscrites a l'àmbit de la seua vida privada.
L'espontaneïtat i la seguretat demostrada per part dels 20 xiquets han sigut elements destacables en l'entrevista al president de la corporació, qui ha respost a totes les preguntes plantejades amb total naturalitat i en un to molt distés. A la pregunta plantejada per un dels alumnes de si li agradava ser alcalde, Girona ha respost que “lògicament si no m'agradara, se n'aniria”. I a esta han seguit moltes altres qüestions centrades en el vessant de funció pública, com els estudis necessaris per a convertir-se en president de la corporació, el procés d'elecció de l'alcalde, quina és la seua professió i si reprendrà la seua activitat professional quan abandone el càrrec polític. Assumptes de gran calat i de plena actualitat política com les accions impulsades per l'Ajuntament d'Almussafes per a solucionar la problemàtica de la desocupació, d'on ixen els fons econòmics que doten de contingut el pressupost municipal o si es concedixen ajudes als veïns necessitats també han protagonitzat part de l'entrevista conjunta.
Així mateix, els països que ha visitat, si li agraden els animals, les aficions que practica en el seu temps lliure, si l'ajuntament adquirirà més jocs per al programa d'oci nocturn municipal o si les pel·lícules que s'oferixen en l'agenda d'activitats bimensual es poden repetir són temes que també se li han plantejat durant la sessió.
L'esmentada activitat està integrada en la unitat didàctica sobre les institucions locals, estudiada a nivell curricular en les dos aules de quart i complementada amb la sessió pràctica, desenrotllada en l'interior de la Casa Consistorial.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada