dimecres, 5 de desembre del 2012

LA CASA DE LA CULTURA DE SUECA S'OMPLI EN LA PRESENTACIÓ DEL CURTMETRATGE “L´ANDANA” DEL CENTRE OCUPACIONAL



La Casa de la Cultura de Sueca va registrar ahir un ple absolut en l’acte de presentació del curtmetratge elaborat pels usuaris del Centre Ocupacional. Durant quasi dos anys, i gràcies al Taller de Cinema impartit per la gerent de Sueca Televisió, Pura Matoses, els usuaris han pogut conéixer els amagatalls del sèptim art i, fins i tot, convertir-se ells mateixos en guionistes, tècnics i intèrprets, sempre ajudats pels responsables del Centre, els quals ahir no podien amagar la seua satisfacció al veure la resposta del públic en aquesta presentació.
La directora del Centre Ocupacional, Inma García, va ser l’encarregada de presentar l’acte, acompanyada per la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho, i l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo. Entre els assistents a l’acte, es trobava també una gran representació de la corporació municipal, així com familiars i amics dels usuaris del Centre. “Hui és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i celebrar-ho té com a objectiu fomentar i recolzar la dignitat, els drets i el benestar de les persones discapacitades. També ens sensibilitza davant dels beneficis que es deriven de la seua integració social i laboral, i pretén aconseguir que les persones discapacitades disfruten dels drets humans i participen en la societat de forma plena i en condicions d’igualtat”, va assenyalar García. La directora del Centre Ocupacional va explicar també els presents l’objectiu del curt, titulat L’andana, “basat en les necessitats i inquietuds que ens han aportat els usuaris en l’elaboració del guió. Les persones que són ateses en el Centre volen transmetre que, per a ells, també és important tindre un treball, amb el qual sentir-se útils; una relació íntima, amb qui compartir el dia a dia; i uns amics, amb qui divertir-se i realitzar activitats d’oci. En el curt apreciarem la diferència entre tindre estes necessitats cobertes i no tindre-les”.

Sempre que celebrem un dia internacional per alguna causa, solem fer-ho des de la reivindicació perquè la societat canvia lentament. Però hui esta celebració es fa mitjançant una activitat molt enriquidora per a tots, i demostrant que les persones amb discapacitat són capaços de realitzar coses tan especials com esta, igual que qualsevol persona que s’ho propose. M’agradaria dir també que, els que tenim alguna responsabilitat de govern, i des d’una andana com la del curtmetratge, no deixarem escapar cap tren que ens porte amb destinació a la igualtat entre les persones”, en paraules de Moncho. Per la seua banda, l’alcalde va mostrar la seua satisfacció per la gran assistència a l’acte “és un plaer compartir esta presentació amb vosaltres, perquè ens transmeteu eixa sensibilitat i il·lusió que sentiu per les coses”.
Al finalitzar la projecció del curt, des de la Regidoria d’Acció Social es va voler aprofitar la circumstància per a brindar un reconeixement públic als tretze voluntaris que treballen en el Centre Ocupacional, “i que aporten diàriament el seu temps amb alegria als usuaris, i ho fan a canvi de res, únicament pel gust de saber que són útils a la societat”, va explicar Moncho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada