dijous, 5 de juliol del 2012

MANCOMUNITATS DE LA PROVÍNCIA DE VALÈNCIA REIVINDIQUEN EL SEU PAPER EN LA PRESTACIÓ DE SERVICIS BÀSICS I ADVOQUEN PER LA SEUA CONTINUÏTAT


Cap de les 12 mancomunitats presents va tancar l’exercici 2011 amb dèficit, la qual cosa demostra la solvència d’estes entitats

Els presidents de les mancomunitats de l’Alt Túria, l’Horta Nord, Camp de Túria, l’Horta Sud, la Safor, la Foia de Buñol-Chiva, La Costera-Canal, la Ribera Baixa, la Vall d’Albaida, la Terra del Vi, la Ribera Alta, la Canal de Navarrés i la Muntanya (totes elles de la província de València) s’han reunit a la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta, per a debatre sobre les declaracions del Secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, en les quals plantejava la supressió de totes les mancomunitats d’Espanya, en el context de la pròxima reforma de l’Administració Local anunciada pel Govern.
Les autoritats reunides han acordat un document amb les conclusions que serà remés a totes les mancomunitats d’Espanya perquè, si és el cas, s’hi adherisquen, com també a la resta de les Federacions Autonòmiques de Municipis i Províncies i a la Secretaria d’Estat d’Administracions Públiques.
Els representants locals han manifestat la seua preocupació per la pretensió del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques de suprimir les mancomunitats. En conseqüència, els presidents de les mancomunitats valencianes han acordat presentar un informe tècnic que reflectisca el potencial real de les mancomunitats i del seu paper estratègic en la generació d’economies a escala en la prestació de serveis.
A més, els presidents de les mancomunitats han destacat la necessitat dels ens locals que representen per a prestar serveis essencials als municipis associats, la seua eficiència en la gestió dels recursos públics i la seua aportació a la racionalització de les administracions públiques. No obstant això proposen una anàlisi tècnica per a racionalitzar el mapa de mancomunitats. En eixe sentit, les mancomunitats incidixen en la seua solvència, com ho demostra el fet que totes elles han tancat l’exercici de 2011 amb superàvit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada