dimecres, 27 de juny del 2012

JORNADA DE PORTES OBERTES DE LES ESCOLETES INFANTILS D’ALZIRA



L’Ajuntament d’Alzira, des de la regidoria d’Educació, ha reunit les famílies de nova matrícula de les Escoletes Infantils Municipals per al pròxim curs 2012 2013. Una reunió per a informar-los sobre el funcionament i l’organització, i sobre les novetats que es posaran en marxa el pròxim curs.
Una de les novetats previstes per al pròxim curs, és l’avanç en l’horari de l’inici de la jornada escolar en els tres centres municipals. Serà a les 8 hores del matí, per a facilitar la conciliació de la jornada laboral i familiar. Si bé hi haurà flexibilitat horària en l’entrada, de manera que de 8 a 9:30 hores es podran incorporar els xiquets i xiquetes escolaritzats.

Una altra és la unificació de les tarifes o preu públic per l’escolarització. Fins a aquest curs, s’aplicaven les tarifes diferenciades en funció de les rendes familiars. Si bé, a causa de la inestabilitat laboral de moltes famílies, el criteri s’ha considerat inadequat, ja que els ingressos de l’any anterior, que eren els que es prenien com a base per a l’establiment de la tarifa, en molts casos, no es corresponien amb la realitat laboral en el moment d’aplicar les tarifes.
Cal destacar que la pràctica habitual en la majoria de les Escoles Infantils Municipals respon a tarifes unificades que, a més, és el criteri directriu de la Conselleria d’Educació per a aquest tipus de centres.
Si bé, es contemplen, per al pròxim curs, reduccions entre el 25% i 50% i exempcions en les tarifes familiars, atenent a diversos criteris: famílies nombroses, assistència de dos o més germans simultàniament, xiquets amb discapacitat i xiquets amb risc d’exclusió social.
També s’ha introduït la novetat de la jornada reduïda per a l’alumnat, que consistirà en el fet que l’assistència serà d’un màxim de 5 hores (fins a les 13 hores), amb la consegüent reducció de la tarifa. La jornada completa comprén un màxim de 9 hores lectives, amb una flexibilitat d’1 hora i mitja hora per a l’entrada i mitja hora per a l’eixida.
A causa de la gran demanda per part de les famílies de conéixer les instal·lacions i els recursos educatius de les Escoletes Infantils Municipals, s’ha celebrat una Jornada de Portes Obertes, fora de l’horari escolar, perquè les famílies i els seus fills/es conegueren i tingueren un primer contacte amb els respectius centres on acudiran a partir del pròxim mes de setembre.

Pel que fa a la matriculació, a causa de la crisi, s’ha produït, en principi, com en la majoria de centres (0-3), una reducció en les sol·licituds d’admissió. En aquests moments les Escoletes Infantils Municipals d’Alzira, estan, aproximadament al 80% de la capacitat màxima, per la qual cosa romandrà obert el procés d’admissió d’alumnat als centres d’Alzira.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada