divendres, 1 de juny del 2012

ES REOBRI EL JARDÍ ROMÀNTIC DEL CASALOT DE LA MURTA





Podrà visitar-se els caps de setmana
El dimarts, 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, es podrà visitar de 8 a 20 hores

Aquest diumenge, 3 de juny, coincidint amb la tradicional Romeria de la Murta, es reobri al públic el Jardí Romàntic del Casalot de la Murta després de les obres de condicionament per a millorar l’accessibilitat al seu interior que han finalitzat recentment.

El regidor de Medi Ambient, Enrique Montalvá, ha destacat: “Hem eliminat les barreres arquitectòniques del Jardí Romàntic del Casalot de la Murta perquè qualsevol persona puga accedir-hi  i hem recuperat la vegetació del jardí, perquè es puga disfrutar durant tot l’any. A partir del diumenge es podrà visitar tots els caps de setmana. A més, aprofitant que el dimarts, 5 de juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, estarà obert al públic de 8 a 20 hores per al gaudi de tot aquell que vullguen acostar-se a visitar-ho”.

A més de fer accessible l’espai, per part de la regidoria de Medi Ambient, s’ha impulsat la recuperació de la vegetació del jardí i també, s’han incorporat altres espècies pròpies del paratge i d’especial interés per la seua floració, com un jove exemplar de cirerer silvestre, que s’ha situat en l’espai central. Aquesta espècie presenta una floració molt vistosa al març i és, juntament amb el fleix de flor, una vegetació endèmica del paratge.
També s’ha ampliat la diversitat quant a plantes ornamentals.
Pel que fa a plantes bulboses, s’han incorporat agapants, jacints, tulipes i dàlies, estes últimes en homenatge al Botànic Cavanilles, que va ser l’introductor d’aquesta espècie a Espanya i que, en el seu llibre Observacions sobre la Història Natural, Geografia, Agricultura, Població i fruits del Regne de València, parla sobre l’àmplia i diferent vegetació de La Murta, lloc que va visitar en 1791.
També s’han introduït cales, aspidistres, boix, clivias, violetes i falagueres, fent més agradable el recinte i augmentant el seu valor paisatgístic.

Amb l’augment de la diversitat botànica, es pretén tindre la possibilitat de gaudir en qualsevol mes de l’any del jardí del Casalot on, sobretot, destaca la presència d’un imponent til·ler centenari, que s’eleva sobre la resta de l’arbratge i el mateix Casalot.
Actualment, podem gaudir en el Jardí de l’espectacular floració de l’Acant, planta que entapissa la part superior del jardí, dels exemplars silvestres de Magraner en test i dels Agapants disposats junt amb la capella de la Mare de Déu de La Murta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada