dimecres, 2 de maig del 2012

ES PUBLICA LA DECLARACIÓ D'IMPACTE AMBIENTAL DELS ULLALS DEL RIU VERD AMB MÉS DE QUATRE ANYS DE RETARD




Els ullals del Riu Verd formen part del catàleg de zones humides de la Comunitat Valenciana i està declarat com a Lloc d'Interès Comunitari

Aquest valuós espai natural es troba amenaçat pel macroabocador de la Ribera que se situaria a tan sols un km dels ullals

La Declaració d'Impacte Ambiental del projecte de declarar com a Paratge Natural els Ullals del Riu Verd s'ha publicat al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana més de quatre anys després d'haver estat realitzada. Va ser el 23 de gener de 2008 quan la Directora General de Gestió del Medi Natural va firmar aquesta declaració que s'ha publicat el passat 26 d'abril.

Els ullals del Riu Verd són la descàrrega a la plana litoral de l’aqüífer de l’Ave, que es troba dins del sistema aqüífer del massís del Caroig. Els ullals formen part del Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana, dins del grup de brolladors amb el nom de Naixement del riu Verd. També es troba inclòs dins del Lloc d'Interès Comunitari Ullals del Riu Verd. Són l'origen del Riu Verd, únic riu autòcton de la Ribera que s'uneix amb el Xúquer al terme d'Alzira.
L'objectiu del projecte, al qual Xúquer Viu va presentar al·legacions en 2007 i del qual s'ha conegut ara la seua Declaració d'Impacte Ambiental, és l’establiment de les mesures necessàries per a garantir la protecció del Paratge Ullals del Riu Verd quant a la conservació i millora de la fauna, flora i el paisatge que presenta, a més de mantindre una àrea d’esplai de la població pel que fa al coneixement i gaudi de la naturalesa.

La DIA fa una descripció del paratge, unes consideracions jurídiques i la declaració d'impacte pròpiament dita en què figuren una sèrie de condicionants i modificacions relatives al planejament municipal, a l'ús públic del paratge, a un pla d'arreplega de residus i neteja de l'àrea de descans o al compliment estricte de la legislació vigent en matèria d’extracció d’aigües, abocaments i depuració per a protegir la qualitat de les seues aigües.

El projecte d'instal·lar un macroabocador de residus al terme de Guadassuar, de 2 milions de m3 de capacitat i una superfície de 120.000 m2, distant poc més d'un quilòmetre i amb decantació de les aigües pluvials, suposa un perill per aquest paratge natural que forma part del catàleg de zones humides i esta declarat com a Lloc d'Interès Comunitari.


Més informació:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada