dimarts, 20 de març del 2012

ELS SOCIALISTES DEMANEN A RUS QUE AMPLIE A 10 ANYS EL TERMINI DE DEVOLUCIÓ DEL PRÉSTEC DELS CAMPS DE GESPA

El grup socialista en la Diputació de València ha presentat una moció, que es debatrà el pròxim 21 de març en el ple, per a demanar al president de la corporació provincial, Alfonso Rus, que “amplie a 10 anys el termini de devolució del préstec concedit per a la instal·lació de gespa artificial als camps de futbol dels municipis de la província”.
Emili Gregori ha recordat que la Diputació va impulsar en la legislatura passada un pla d’inversió per a aquest tipus d’instal·lacions esportives i “va signar amb els municipis de menys de 5.000 habitants un conveni en què es concedia un préstec per a finançar el 40% de l’aportació que corresponia a cada municipi”. No obstant això, el préstec es concedia a cinc anys i ara els socialistes demanen ampliar aquest termini per a “alleujar la difícil situació econòmica que travessen molts ajuntaments, ja que, no és el mateix haver de fer front a una amortització de capital de 40.000 euros anuals que a una de 20.000”.
El diputat provincial ha advertit que “en estos moments els ajuntaments estan travessant problemes financers a causa de la disminució d’ingressos que suposen una greu falta de tresoreria per a poder efectuar el pagament a treballadors i proveïdors”. Per això, Gregori ha recordat que la Diputació “hauria de ser conscient d’esta situació i intentar ajudar en la mesura que siga possible als ajuntaments” i, segons ha indicat, “esta proposta pretén que la corporació provincial s’implique i amplie eixe termini de devolució dels diners prestat per a alleujar les arques municipals”.
El responsable socialista ha anunciat que també sol·licitarà a la Diputació que “estudie la possibilitat de subvencionar la devolució de l’interés del préstec o una part d’esta quantitat” perquè, al seu parer, “açò suposaria un baló d’oxigen molt important per als ajuntaments”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada