dimecres, 16 d’octubre del 2013

XERRADA-COL.LOQUI “LLEI D´ÚS I ENSENYAMENT DEL VALENCIÀ” 18 D´OCTUBRE A LA CASA DEL POBLE DE SUECA



 Per al dia 18 d’octubre, a les 19,30 hores, els Socialistes de Sueca celebren a la Casa del Poble de Sueca una xerrada-col.loqui, a nivel comarcal, per parlar sobre el futur desenvolupament de la LUEV, la llei que ha permés normalitzar el valencià a l’escola. A la qual intervindran, el secretari de relacions polítiques i conseller quan es va aprovar la Llei d’Ús del Valencià, Ciprià Císcar; el vicesecretari d'educació, Miguel Soler, i la secretària de Política Lingüística, Carmelina Pla.

El PSPV - PSOE ha posat en marxa una campanya que durant aquesta tardor recorrerà totes les comarques de la Comunitat per commemorar el 30 aniversari de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià ( LUEV ) i , en aquesta línia , buscar " una nova frontera de revalencianització " .
Carmelina Pla ha assenyalat que la campanya passarà per totes les comarques, on els socialistes mantindran reunions amb la comunitat educativa i els agents socials per commemorar l'aniversari de la LUEV i per rebre " l'impuls de noves propostes que formaran l'alternativa al desgovern del PP " .
La campanya amb la celebració de la Setmana del Valencià que es dedicarà a l'activista cultural Josep Lluís Bausset, "que va lluitar sempre, durant tota la seva vida, pel valencià i per aconseguir que tothom tingués coberts els seus drets lingüístics", ha destacat Pla.
Per la seva banda, Ximo Puig ha subratllat que la LUEV "ha estat un símbol fonamental de l'acció de l'autogovern dels valencians" i , en aquest sentit , ha indicat que aquesta llei "es manté vida " després de 30 anys, ja que, tot i que hi ha "un problema greu de manca d'execució", la norma "ha mostrat la seua validesa, la seua virtualitat i la seua absoluta necessitat " .
En la seva opinió , "cal una revalencianització " i "donar un nou impuls a la LUEV " i, en aquest sentit , ha explicat que en l'aniversari d'aquesta Llei recordaran la seua història i es centraran en dos apartats. En primer lloc, en l'ensenyament, on reclamaran més places educatives per a les línies en valencià i, en segon lloc, en l'ús i, en aquesta línia, demanaran "un nou impuls" perquè les dues llengües de la Comunitat estiguen "en igualtat " .
Esta campanya que també constarà de diversos actes repartits per les altres comarques valencianes, com a taules redones en les quals participaran agents fonamentals com són Escola Valenciana i altres entitats culturals i cíviques que treballen intensament per a mantenir l'impuls lingüístic, i finalitzarà al voltant del 30 de novembre, dia en què es va aprovar a Alacant esta llei, amb un acte central.
Per la seua banda, la secretària de Política Lingüística del PSPV-PSOE, Carmelina Pla, ha destacat que esta campanya tracta de commemorar “una llei que ha suposat un bon marc normatiu per a introduir l'ensenyament en valencià”, així com la recollida de propostes i iniciatives “que donaran forma a la nostra alternativa al desgovern del PP”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada