divendres, 11 d’octubre del 2013

UN TOTAL DE DEU PARATS DE LA BOSSA D´OCUPACIÓ LOCAL D´ALMUSSAFES COMENÇARAN A TREBALLAR EL PRÒXIM DILLUNS


El pròxim mes, s'inseriran els següents deu desocupats amb dificultats d'inserció de la bossa

Abans de finals d'any la Cooperativa contractarà a 60 treballadors

Tretze empreses del polígon industrial s'han acollit ja a la subvenció directa que contempla el Pla Estratègic d'Ocupació 2013

La creació de llocs de treball, la promoció empresarial i l'impuls a l'autoocupació són els principals objectius del Pla Estratègic de Foment de l'Ocupació per a l'exercici 2013, aprovat al febrer i iniciat al març d'enguany per l'Ajuntament d'Almussafes. La localitat comptava en aquell moment amb 816 desocupats i segons les dades facilitades pel SERVEF sobre el nombre de parats en la localitat del setembre, esta xifra s'ha reduït en 68 persones, ja que en l'actualitat la xifra ascendix a 748. A este resultat cal restar els 20 desocupats de la Bossa d'Ocupació Local que seran contractats abans de finals d'any i els 60 que s'inseriran laboralment en les campanyes d'hivern de la Cooperativa Agrícola, la qual cosa deixarà la xifra de desocupació en poc més de 600 desocupats.


El Pla Estratègic de Foment d'Ocupació d'Almussafes està començant a donar els seus fruits ja que des de la seua posada en funcionament i fins a l'actualitat s'ha aconseguit reduir la xifra de desocupació de la població, a pesar de l'al·luvió d'empadronaments – La majoria d'ells de població activa parada - que s'ha generat des de principis d'any, “propiciat per l'efecte anomenada conseqüència de les informacions publicades reiteradament respecte a les més de mil contractacions per part de Ford i les seues empreses auxiliars, notícies que sens dubte ens distorsionen les dades reals de veïns desocupats”, destaquen fonts municipals.

Si les estadístiques publicades pel SERVEF comptabilitzaven un total de 816 parats el passat mes de març, l'últim informe publicat del mes de setembre situa la xifra en 740 veïns, una xifra que es va a veure reduïda la setmana que ve amb la contractació d'una desena de parats de la Borsa de Treball amb desocupats en risc d'exclusió social i amb serioses dificultats d'inserció, deixant la llista – Que es va crear amb 208 parats - en el número 45. En concret, dilluns que ve dia 14 començaran a treballar cinc veïns d'Almussafes en l'empresa Talher. Un obrer oficial de primera, un altre de segona i tres peons d'obra duran a terme tasques de restauració i manteniment de la ronda Este de la localitat. Així mateix, Construccions Copoví ha contractat altres tres peons, un oficial de primera i un altre de segona per a la realització de tasques de conservació de les rotondes de la vila. El pròxim mes, els següents deu parats de la Bossa d'Ocupació Local s'inseriran laboralment.

Cal recordar que amb l'objectiu de generar una major quantitat de contractacions, el passat mes de setembre, el consistori municipal va modificar la partida pressupostària de l'esmentada bossa, que mantenia una assignació primària de 100.000 euros, dotant-la de 75.000 euros més, valent-se per a això del 50 per cent dels recursos econòmics assignats a les ajudes municipals a la contractació, que finalment mantenen una consignació de 75.000 euros.

La causa per a la modificació de les citades partides pressupostàries - ambdós englobades en la línia estratègica nombre 3 del pla d'intervenció en sectors i col·lectius específics - tal com va explicar la regidora d'Ocupació, Mª Carmen Sants Joans, radica en el fet que la previsió de contractació de les empreses del parc industrial Rei Joan Carles I, depenent sempre del client principal FORD ESPANYA, que estava prevista inicialment per a principis de 2013, ha patit un retard considerable, atés que finalment les contractacions s'han generat a partir de setembre, per la qual cosa fins a finals d'any no s'anava a esgotar la quantia econòmica assignada a este programa d'acció.

Prova d'això, el consistori municipal ha rebut durant les últimes setmanes 30 sol·licituds d'empreses del polígon per a acollir-se a les subvencions directes a la contractació de veïns d'Almussafes parats i inscrits en el SERVEF, consistents en 300 euros mensuals per cada contracte formalitzat a jornada completa, fins a un màxim de 2.400 euros i en l'actualitat són 13 les empreses que han rubricat el conveni d'adhesió al pla estratègic de foment de l'ocupació d'Almussafes.

La xifra de desocupació es veurà reduïda també amb la incorporació com a operaris a la Cooperativa Agrícola d'un total de 30 veïns i veïnes de la localitat, als que se sumarà una altra trentena durant el mes de novembre, desenrotllant-se així la línia estratègica a les empreses cooperatives agrícoles.

Ajudes emprenedors
Així mateix, el fons econòmic de 36.000 euros generat en el pla d'ocupació per a la potenciació de l'activitat emprenedora amb la creació de noves empreses ha obtingut una resposta positiva per part de la ciutadania, ja que quatre de les sol·licituds remeses a l'ajuntament ja han sigut aprovades, altres dos tindran la conformitat la setmana que ve i, el pròxim mes de novembre, seran altres sis peticionaris els que podran donar-se d'alta com a xicotets empresaris.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada