dimarts, 22 d’octubre del 2013

PRIMERA ETAPA DE LA VI EDICIÓ DE LA RUTA DELS MONESTIRS



 Este diumenge va tindre lloc la primera etapa de la VI edició de la “Ruta dels Monestirs, el Pas del Pobre”, organitzada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alzira, amb la col·laboració dels ajuntaments de Gandia, Almisserà, i Llutxent.
Acompanyats d’un esplèndid dia quasi primaveral, els excursionistes van recórrer, en primer lloc, el centre històric de Gandia i van visitar el “Palau Ducal dels Borja. Fundació de la Comunitat Valenciana”, declarat Bé d’Interés Cultural, un dels edificis més emblemàtics i destacats de l’arquitectura gòtic renaixentista de la Comunitat Valenciana. Després de la visita guiada per les diferents estades, la comitiva va continuar el recorregut amb autobús al pròxim municipi d’Alfauir, per a visitar el primer dels monestirs que componen esta Ruta, l’esplèndid monestir de Sant Jeroni de Cotalba, sorprenent pel seu magnífic estat de conservació, gràcies a la família Trénor, propietària des de la seua exclaustració i que ha cuidat este interessant cenobi, fundat en 1388, i que ha arribat fins a l’actualitat com una de les joies de l’arquitectura monacal.
Després de l’agradable visita, que no deixa indiferent a ningú, es van desplaçar a la veïna localitat d’Almisserà, on els excursionistes van ser rebuts per l’Alcalde, Josep Mascarell, i invitats a participar en les festes patronals dedicades a Santa Ursula, amb una multitudinari menjar de germandat, en la Plaça de l’Església, on pràcticament estava reunit tot el poble i es van servir tres paelles gegants.

Seguint el programa, a la vesprada van reprendre l’excursió a Llutxent, començant per la visita guiada a l’Ermita de la Consolació, un singular ermitori les parets del qual estan cobertes de panells ceràmics del segle XVIII que narren el miracle dels Corporals, fet que segons la tradició va succeir en el segle XIII i que va donar lloc als coneguts Corporals de Daroca. Finalment, es va visitar el monestir del Corpus Christi o de Santo Domingo, situat en el Montsant, propietat de la Diputació de València, i que gràcies a diferents programes de tallers d’ocupació ha anat recuperant-se de l’estat d’abandó en què es trobava. En la visita es va apreciar el Claustre, les dependències de la primera planta i finalment l’Església conventual.

Els que vullguen participar en la següent etapa prevista el diumenge 17 de novembre, poden informar-se en la Tourist Info o en el MUMA. L’eixida serà a les 9 hores per a visitar les ruïnes del monestir de la Murta, en el Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella, el convent de Santa Maria d’Aigües Vives, en la Barraca, i el monestir de Santa Maria de la Valldigna, a Simat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada