dimarts, 22 d’octubre del 2013

EL CONSISTORI D´ALMUSSAFES HONRA ALS SEUS MAJORS EN EL TRENTA-CINQUÉ HOMENATGE A LA TERCERA EDAT


La mostra fotogràfica Història d'una Vila, inaugurada ahir dilluns, recopila dos-centes fotografies antigues

 L'Ajuntament d'Almussafes va donar inici, ahir dilluns dia 21, a la XXXV edició de la Setmana de la Tercera Edat amb l'homenatge als nonagenaris de la localitat i la inauguració de la quinta exposició fotogràfica que, davall el títol Història d'una Vila, presenta al voltant de dos centenars d'imatges antigues, cedides pels propis veïns i veïnes de la localitat. Durant tota la setmana i fins a diumenge que ve dia 27, el col·lectiu de jubilats i pensionistes de la localitat disfrutarà d'una àmplia i variada agenda d'actes programats en el seu honor des de la Regidoria de la Tercera Edat.


L'Homenatge als majors d'Almussafes d'enguany 2013 va arrancar durant la jornada d'ahir dilluns, a lassa 17.30 hores, amb la inauguració oficial per part de l'edil de la Tercera Edat, Esperanza Carbonell i de l'alcalde, Albert Girona, de la mostra fotogràfica Història d'una Vila, una recopilació aproximadament 200 imatges de la localitat i dels seus veïns, cedides pels propis majors. L'exposició, en la que es representen moments històrics ambientats durant la pràctica totalitat del XX, es podrà visitar fins al pròxim dia 22 de novembre, en el hall de la Llar del Jubilat.

Les autoritats també van procedir a la presentació de la I Mostra de Brodats, en la que s'arrepleguen multitud de peces fetes a mà i a màquina, algunes d'elles creacions de finals del segle XIX.

A les 6 de la vesprada va arribar el moment cima de l'acte inaugural de la Setmana a la Tercera Edat, ja que la màxima autoritat municipal i la regidora delegada els van rendir un sincer homenatge als nonagenaris de la localitat. Dels set veïns i veïnes que enguany complix les seues nou dècades d'existència, qüestions personals i de salut van condicionar que tan sols dos d'ells assistiren a l'acte públic, acompanyats dels seus familiars més acostats. Mercedes Iborra Folgado i Vicente García Castillo van rebre el reconeixement de tots els presents en l'acte per la seua provada longevitat.

La segona jornada de celebracions es viurà a les 18 hores d'esta mateixa vesprada, ja que està previst que el mag local Luís La Font delecte als residents de la Residència i Centre de Dia La Vila d'Almussafes amb una actuació plena d'humor i de l'il·lusionisme més sorprenent.

Per la seua banda, el grup de teatre Candilejas d'Almussafes, de l'escola de teatre municipal, integrada per membres de l'Associació de jubilats i pensionistes, serà el protagonista de la vesprada de matí dimecres 23, atés que a partir de les 18 hores sorprendrà el públic amb l'espectacle Las chicas Lumpini, una obra escrita per la poetessa i escriptora local Mª Carmen Sáez. En la seua octava aparició pública, huit actrius i dos actors seran els encarregats d'escenificar l'obra, dirigida per Fernando Tébar, davant de centenars d'espectadors.

La trenta-cinquena convocatòria de l'Homenatge a la Tercera Edat continuarà el dijous a la vesprada amb la celebració, en la Llar del Jubilat, de diferents campionats de jocs de taula, en els que els majors demostraran els seus coneixements d'estratègia en jocs tan dispars com el dòmino, el julep, el parxís o el burro, entre altres.

Els actes del cap de setmana
La nit del divendres, un sopar i un ball posaran la guinda festiva a una programació cultural que continuarà durant el dissabte a la nit, amb els populars balls del farolet i de la poma, i que es clausurarà diumenge que ve dia 27. Durant la jornada dominical, s'oficiarà una missa en honor dels jubilats i pensionistes i en acció de gràcies a la patrona de la localitat i, amb posterioritat, al voltant d'un miler de majors es donaran cita en el pavelló poliesportiu per a disfrutar de la ja tradicional dinar de germandat amb què es posarà punt final a l'Homenatge 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada