dijous, 10 d’octubre del 2013

L'AJUNTAMENT DE L'ALCÚDIA CONTRA LA REFORMA DE LES PENSIONS


La moció aprovada alerta sobre la devaluació de les pensions amb aquesta reforma

L'Ajuntament de l'Alcúdia aprovà una moció de Compromís per l'Alcúdia respecte a la reforma de pensions plantejada pel Govern i que suposarà que el pròxim any les pensions augmentaran tan sols un 0'25%, desvinculant, la revalorització de les pensions de l'increment de l'IPC. La moció de Compromís va ser aprovada amb els vots del Grup Socialista i de Compromís per l'Alcúdia, el PP es va abstindre.
Paco Sanz, regidor de Compromís per l'Alcúdia, va explicar que aquesta reforma suposa renunciar al manteniment del poder adquisitiu de les pensions amb una devaluació de les mateixes. La nova fórmula de revalorització proposada suposarà que les pensions perden poder adquisitiu de formar sistemàtica.

Segons distints càlculs la reforma proposada suposarà una pèrdua d'entre un 15% i un 28% de poder adquisitiu en 15 anys. Altres càlculs xifren en un 20% la devaluació de les pensions en la pròxima dècada.
La memòria d'aquest avantprojecte elaborat pel Govern xifra en 33.000 milions d'euros els diners que es deixaran d'utilitzar en pensions entre 2014 i 2022. I això que aquest càlcul s'ha realitzat amb una previsió d'inflació molt baixa, d'un 1%. Si es pren una inflació del 2%, la rondaria els 70.000 milions. I amb una inflació del 3% la reducció sobrepassaria de llarg els 110.000 milions.
Aquesta proposta es traduirà en una retallada del poder adquisitiu dels pensionistes que oscil·larà entre els 638 euros anuals, de mitja, amb una inflació de l'1%, els 1.527 euros amb una inflació del 2% i 2.460 euros amb una inflació del 3%.
El portaveu de Compromís denuncià que l'actualització de les pensions va ser una de les claus més importants del programa electoral amb el qual va concórrer el Partit Popular a les eleccions del 20 de novembre de 2011 i que cal tindre en compte que, donada la greu crisi econòmica, amb 6 milions de desocupats i desocupades, moltes d’aquestes persones han esgotat les prestacions per desocupació i, cada vegada més famílies subsisteixen amb la pensió o jubilació d’un dels seus membres, essent l’únic ingrés de la unitat familiar.
L'alternativa a la situació actual consisteix, no en baixar les pensions, sinó en augmentar els ingressos de la Seguritat Social, amb una pujada de les cotitzacions i una part dels impostos.
La moció aprovada per l'Ajuntament de l'Alcúdia demana la retirada de l'avantprojecte de manera immediata, estudiant altres alternatives per a l'augment dels ingressos de la Seguritat Social, que no passen perquè siguen els sectors més febles econòmicament els que peguen les conseqüències de la crisi.
Igualment s'exigeix el manteniment del poder adquisitiu de les pensions, revaloritzant-se en funció de l'augment de l'IPC, en especial les pensions més modestes, que al nostre país són la majoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada