dijous, 10 d’octubre del 2013

AL VOLTANT DE 1.700 PERSONES CELEBREN EL 9 D´OCTUBRE A ALGINET


El dimecres 9 d'Octubre el poble d'Alginet va participar en els actes programats per a celebrar el dia dels valencians i les valencianes. La setmana cultural va començar el diumenge 6 amb l'actuació del monologuista de Sueca Eugeni Alemany, el dilluns la música i les històries de Pep Gimeno "Botifarra" van continuar amb les celebracions, ahir dimarts el grup Juja Teatre va fer riure als espectadors amb la seua obra Homo Ridens.
El dia del poble valencià va començar a la porta de l'Ajuntament on va eixir la Senyera i el Peno de la Conquesta. El Quadre de Balls Populars d'Alginet van interpretar la dansa dels cabuts, les pastoretes, la de la Carxofa i els bastonets.

Veïns d'Alginet junt a autoritats, falleres majors del poble, el quadre de balls populars i la Societat Artística Musical van marxar en processó cívica cap al carrer de Jaume I on es va fer la tradicional ofrena de corona de llorer.
Jesús Boluda, Alcalde d'Alginet va dir al seu discurs que " el 9 d'Octubre, a més d'ésser una jornada festiva, és per a tots els valencians una data reivindicativa perquè volem continuar sent un poble digne i esperançador. Hui volem retre homenatge a totes les dones i homes que des de fa 775 anys han fet d'aquesta terra sa casa, que ens han deixat una llengua que ens uneix, unes lleis i institucions polítiques que ens han permés arribar als nostres dies".
La processó va continuar fins a la porta de l'Ajuntament passant per l'Avinguda 9 d'Octubre, lloc on, després de l'acte més protocol·lari, els quasi 1.700 veïns i veïnes han cuinat hui la tradicional paella.
L'ajuntament, per tant sols 1 euro per comensal, ha repartit la carn, la verdura, l'arròs, l'aigua i cervesa. El dinar ha estat amenitzat per una xaranga de la banda, per tallers per als mes menuts i per els personatges de disney que han fet gaudir a menuts i majors.. A més, com a novetat s'ha muntat un jardí efímer per a potenciar el valor de les zones verdes a les ciutats.
Per fer la festa hi han col·laborat els Festers 2014, el Quadre de Balls Populars, la Societat Artística Musical d'Alginet i Protecció Civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada