divendres, 18 d’octubre del 2013

LA TAXA D´ATUR ES DISPARA A CULLERA AL 36% DURANT EL MES DE SETEMBRE


El municipi perd 1.000 afiliats a la Seguretat Social en tan sols un mes després de la fi de la campanya turística

Jordi Mayor: “El govern local ha de posar en marxa sí o sí un pla d'ocupació”

Jordi Mayor
La taxa d'atur ha tornat a pujar de forma escandalosa a Cullera després de la finalització de la campanya turística. Durant el mes de setembre la desocupació va afectar al 36% de la població activa, un dels registres més alts des que començara la crisi econòmica.
Segons l´agrupació socialista local, malgrat els intents de manipulació de la taxa realitzats pel govern local del PP -que pretenia rebaixar-la al 14%-, segons les dades publicades ahir, la capital turística de la Ribera va perdre al setembre prop d'1.000 afiliats a la Seguretat Social, en passar dels 5.436 d'agost als 4.442 del mes passat. Així mateix, el nombre d'aturats inscrits en les oficines del Servef es va incrementar notablement també en este mateix període, en augmentar dels 2.181 d'agost als 2.508 de setembre.

Des del grup socialista informen que la pèrdua d'una quinta part dels cotitzadors fa sospitar que el nombre d'aturats reals s'apropa ja, si no supera, als 3.000, tenint en compte que no tots els aturats es registren en els servicis de desocupació, tal com ha demostrat la recent Enquesta de Població Activa adaptada a les comarques per l'Institut Valencià d'Estadística (IVE), en la la pròpia Generalitat Valenciana calcula que hi ha 10.000 aturats més a la Ribera dels que figuren com inscrits en el Servef.

Pla d'ocupació sí o sí”

Davant este negre panorama laboral, el secretari general dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, ha tornat a reclamar la posada en funcionament d'un pla municipal de foment de l'ocupació, una de les principals reivindicacions de la seua formació en matèria econòmica. “Sí o sí l'equip de govern municipal ha de posar ja en marxa un pla d'ocupació perquè la situació és insostenible. És el que demana el poble i és la proposta que liderem els socialistes”, ha assenyalat el líder de l'oposició.

Si no ho fan, hauran d'explicar per què deixen abandonats a la seua sort als aturats”, ha afegit.
Mayor considera que “el govern municipal té la responsabilitat de fomentar polítiques de xoc contra la situació d'atur i precarietat laboral actual perquè cada vegada hi ha més veïns i famílies que estan abocats a la pobresa per culpa de les polítiques que estan duent a terme el Govern d'Espanya i el Consell, així com per la inacció d'un ajuntament que no fa gens pels seus aturats”.

El portaveu del grup municipal socialista ha recordat que consistoris, com recentment Xàtiva governada pel mateix PP, “estan invertint els mateixos diners que es gasta el nostre govern local en assessors en plans d'ocupació per donar un respir als veïns en atur”. “A Cullera els únics que tenen una ocupació assegurada són els membres de l'equip de govern i els afins al Partit Popular per la cultura de 'l'enxufisme' instaurada i promoguda pel senyor Ernesto Sanjuán. La resta dels ciutadans estan abocats a sofrir”, considera Jordi Mayor.

El líder socialista ha anunciat que al futur govern socialista de la ciutat “la màxima prioritat serà la creació d'ocupació a través d'un pla local d'ocupació i l'impuls d'un nou model econòmic basat en el turisme de qualitat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada