divendres, 18 d’octubre del 2013

EL PSOE D’ALZIRA CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DE LA POBRESA



 El secretari d’organització dels socialistes alzirenys, Fernando Pascual, recorda que cada 17 d’octubre se celebra el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa amb el principal objectiu d’aconseguir una major consciència social i ciutadana sobre la necessitat de lluitar contra la pobresa i la misèria en tots els països del món.
Si bé és cert que, en l’última dècada, la pobresa mundial s’ha reduït en forma constant, encara que clarament insuficient, a Espanya i en altres països del nostre entorn que continuen patint una profunda crisi econòmica, la pobresa avança de manera implacable.

L’Enquesta de Condicions de Vida que publica l’INE anualment, situa a una de cada cinc persones a Espanya en situació de pobresa. L’últim Informe de Caritas advertix que la pobresa severa ja afecta tres milions de persones al nostre país, el doble de què estaven en esta situació en 2007. UNICEF xifra en més de dos milions els xiquets i xiquetes que estan per davall de llindar de la pobresa i el seu número ha augmentat més d’un 10% durant la crisi.
Esta dramàtica realitat que afecta cada vegada a més famílies a Espanya, s’ha vist agreujada en els dos últims anys per les mesures impulsades pel Govern de Rajoy, no sols retallant i eliminant partides del pressupost, sinó també restringint les condicions d’accés a drets com ara la sanitat, l’educació, els servicis socials i la dependència.
En este mateix sentit, el Projecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local, que buida de competències a les entitats locals en matèries com a servicis educatius i socials, suposarà aprofundir encara més en la desprotecció social dels ciutadans, precisament en un moment en què són estos servicis socials públics de proximitat els que estan fent front, junt amb les entitats del Tercer Sector, a este augment de la demanda en l’atenció a les persones.
Segons afirma Pascual, el Partit Socialista no vol mirar cap a un altre costat. Al revés, els i les socialistes volem situar este problema en el centre de l’agenda política. Considerem que la pobresa i l’augment de les desigualtats és un dels principals reptes a què hem de fer front com a país. “Per això, allà on governem, estem lluitant contra la desigualtat i la injustícia social, prioritzant els recursos i redoblant els esforços per a pal·liar els retalls socials i de drets del Govern Rajoy”, afig Pascual.
I per això, també, els socialistes hem proposat la necessitat de comptar amb un ampli acord social que aglutine a forces polítiques, institucions i agents socials per a aconseguir un gran Compromís contra la Pobresa i l’Exclusió a Espanya.
Igualment, en l’àmbit de la Cooperació al Desenvolupament Internacional, els i les socialistes denunciem el creixent deteriorament, per part del Govern de Rajoy, de la Cooperació Espanyola i l’Ajuda al Desenvolupament com a política pública, fins a situar a Espanya a la cua d’Europa amb tan sols un 0,15% destinat a cooperació per al desenvolupament. Des de el PSE d´algirà s’exigix al Govern que incorpore en els PGE de 2014 la Taxa de Transaccions Financeres que secunden 11 països en la Unió Europea, entre els que està Espanya, per a augmentar els paupèrrims pressupostos i la inexistència de polítiques socials i de lluita contra la pobresa i l’exclusió, a Espanya i en el món.
Segons el portaveu socialista, Espanya no pot seguir a la cua dels països europeus en gasto públic per a combatre l’exclusió social. “Hem de comprometre’ns i ser capaços d’oferir solucions des de la política, no sols per a evitar que la fractura social que la crisi ja ha originat siga cada dia major, sinó també i, sobretot, per a avançar i proposar polítiques encaminades a reduir les desigualtats i aconseguir un país més cohesionat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada