dimarts, 22 d’octubre del 2013

EL FUTUR DEL PERIODISME A DEBAT


Comença una setmana plena d’activitats al voltant dels Premis Ciutat d’Alzira

El cicle de conferències enceta la segona setmana amb una taula redona sobre el futur del periodisme. Hui dimarts 22 d’octubre a les 19 hores, Vicent Borja, delegat de l’edició de la Ribera de Levante-EMV –que enguany celebra el 25é aniversari– moderarà l’acte «El periodisme clàssic: la fi d’una era?». Hi participaran el periodista Xavier Espanya, que actualment coordina el diari digital Ribera Express, la periodista Beatriz Tortosa, que actualment treballa en l’àmbit de la comunicació corporativa tot i que té una gran experiència en ràdio i premsa escrita, i Salvador Vendrell, dedicat a l’ensenyament i col·laborador de Levante-EMV des de 2002.

Seguint el ritme accelerat de la tecnologia i el potencial informatiu que aquesta ofereix, els mitjans de comunicació tradicionals han introduït en pocs anys multitud de canvis: la presència a les xarxes socials, la informació en línia i a la carta… Mentre alguns apocalíptics vaticinen la fi del periodisme, els professionals de la informació aposten perquè, més enllà de qualsevol innovació, la informació veraç, contrastada i de qualitat continue sent una necessitat social.
D’altra banda, dijous 24 d’octubre, també a les 19 hores, serà Susanna Manrubia l’encarregada de presentar el tema que va captivar el jurat del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2012. Guardonada en l’edició anterior com autora de l’obra Gens i genealogies, aquesta doctora en física ens parlarà de la relació entre l’herència genètica i els cognoms.
I és que els nostres pares ens han llegat els cognoms que diuen qui som, però quina càrrega genètica rebem dels individus dels quals vam heretar aquests cognoms? Aquesta conferència tracta de relacionar els nostres trets culturals i biològics amb la intenció de fer-nos comprendre com apareixen algunes regularitats i, alhora, desfer alguns mites sobre la rellevància de l’herència genètica i de certs trets culturals que aparentment ens defineixen.
D’altra banda, el divendres 25 d’octubre es donarà a conèixer a través d’un comunicat de premsa l’obra guanyadora del VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca.
A més, dissabte 26 d’octubre tindrà lloc la tradicional eixida cultural que sempre es realitza durant el cicle de conferències. En aquesta ocasió, es tracta d’una visita guiada per Villena i el jaciment arqueològic de Cabezo Redondo. La venda de tiquets es realitza al MUMA.
En les sessions següents i fins al 7 de novembre, el prestigiós especialista en literatura medieval Albert G. Hauf ens convida a descobrir el poeta Roís de Corella; Antonio Guerrero, especialista en medicina interna i en microbiologia i parasitologia, parlarà sobre les malalties infeccioses; l’escriptor Martí Domínguez reflexionarà sobre la natura en la pintura del Renaixement; i l’última sessió es dedicarà a la poesia de Salvador Espriu i Vicent Andrés Estellés.

VISITA GUIADA

Dissabte 26 d’octubre

A les 9 hores, eixida en autobús des de la plaça del Regne d’Alzira, enfront de l’Oficina Tourist Info (tornada a les 19.30 hores)

«50 aniversari del Tresor de Villena»,

visita guiada per Villena i el jaciment arqueològic de Cabezo Redondo

Visitarem Villena amb motiu del 50 aniversari del descobriment del Tresor de Villena, una de les grans fites de l’arqueologia valenciana i una de les troballes més importants de la prehistòria europea. El Museu Arqueològic José María Soler acull les seixanta peces d’or que componen el tresor, que data de l’any 1.000 aC. També ens desplaçarem al jaciment arqueològic de Cabezo Redondo, excavacions en les quals aparegué el tresor i on s’han trobat restes d’un poblat de l’edat del bronze. A més a més, podrem visitar l’Església Arcedianal de Santiago, edificada entre els segles xiv i xvi i que és un dels exemples goticorenaixentistes valencians més importants. Per acabar, ens acostarem a un dels símbols de Villena: el castell, declarat Monument Històric Artístic en 1931 i actualment Bé d’Interés Cultural, els orígens del qual es remunten a finals del segle xi i principis del xii.

PREU: aproximadament 20 € (inclou autobús, dinar i guia).
Places limitades: 54 persones.
Venda de tiquets al MUMA (Sant Roc, 16)
de l’1 al 24 d’octubre.
Horari:
De dilluns a dissabte, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.
Diumenge, d’11 a 13.30 h.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada