dilluns, 21 d’octubre del 2013

L´ALCÚDIA INAUGURA EL PARC MÉS GRAN DE LA POBLACIÓ


l’ Alcúdia, inaugura el darrer polígon que ha urbanitzat l’ Ajuntament, el Sector-15 , dins del qual se troba el Parc de la II República, el de major dimensions del poble.

 Esta nova zona es troba entre el col·legi Heretats i la prolongació de l’ Avinguda Nostra Senyora de l’Oreto, al voltant de les instal·lacions de la Cooperativa. L’ espai té més de 13.000 metres quadrats i servirà per reduir la congestió a la zona escolar i també per connectar amb la trama urbana i la zona residencial. S’ ha configurat tenint en compte la distribució entre els espais d’estància, els de passeig, les zones d’encontre, les esportives i els jardins. El nom del parc ve d’un acord plenari pres ja fa dues legislatures, que encara noi s’havia materialitzat.

L’acte no ha estat tampoc desproveït de la seua part lúdica, ja que la xicalla no ha dubtat a provar tots els elements de joc de la zona i, a més han pogut participar en un “taller d’arquitectura”, en què podien anar afegint peces a una reproducció del poble
Que ocupava el perímetre de mig camp de bàsquet, segons les explicacions que anaven fent-los els especialistes en arquitectura”.
Un dels beneficis d’ esta urbanització, potser el més apreciat pels veïns i veïnes, és que proporciona una parcel·la aïllada per al col·legi Heretats, de manera que queda separada l’activitat docent de l’ activitat industrial del sector fronterer .”Hem aconseguit així donar solució a l’antiga reivindicació de la comunitat educativa del col·legi Heretats d’ordenar la zona”- afirmava Robert Martínez. Així, l’escola i la nova zona verda formen un conjunt educatiu i d’ oci infantil, amb una zona pròxima d’aparcament i l’entrada al col·legi de l’alumnat és menys perillosa.
Altre benefici, no menys important, de la distribució interior d’este sector és que proporciona l’ ampliació del sòl industrial que facilitarà les previsions d’expansió de les instal·lacions de la CANSO.
ENNiA ha sigut l’empresa responsable d’este nou desenvolupament urbanístic a l’ Alcúdia, seguint el Pla General d’ Ordenació Urbana fixat per l’ Ajuntament en 2002. La zona limita amb zones naturals i agrícoles d’un notable valor ecològic i paisatgístic, per això l’ Ajuntament en el Pla General va establir com a Sòl No Urbanitzable de Protecció Agrícola la part del terme compresa entre el camí del Ressalany o d’ Alberic, camí de la Muntanya fins el Poliesportiu Municipal i la línia de FGV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada