dimecres, 9 d’octubre de 2013

COMPROMÍS INSTA AL PP A USAR LA IMAGINACIÓ PER PROGRAMAR LES FESTES MAJORS DE CARCAIXENT


La desorganització i la falta d’originalitat protagonitzen les festes de 2013.

El Grup municipal Bloc-Compromís pensa que les Festes Majors de Carcaixent que organitza el PP no són les que el poble es mereix. La superposició d’actes dificulta l’assistència del veïnat a les poques actuacions programades. Segons Desirée Palma, regidora de Compromís: “ens trobem que, el mateix dia, a la mateixa hora, hi ha un concert de la Lira amb Pep Gimeno, el Botifarra a la plaça del Mercat i una exhibició de balls de saló a la plaça d’Espanya; i mitja hora després comencen les albades”. Tampoc s’entén la programació simultània d’una orquestra al parc i d’una discomòbil a la FEVE després de la Prova Final del Ral·li; o que el 12 al matí coincidisquen les desfilades dels Moros i Cristians amb la que s’ha programat amb motiu de l’agermanament amb Feltre.

Un altre exemple de desorganització ha estat la programació del Mercat medieval per al cap de setmana posterior a la festa major. “Les regidories de Festes i Comerç no han estat capaces de consensuar amb les associacions de comerciants un calendari per a incloure una fira comercial a les festes. Finalment, han posat el Mercat medieval en una data que no satisfà a ningú i que deixa despenjat un acte que, és possible que tinga prou menys èxit del que hauria tingut en festes o en la setmana del Ral·li”, explica la regidora Palma.
I com a remat tenim el llibre de festes, del que s’ha fet una edició doble, amb el cost que això suposa: una revisteta amb la programació que s’ha repartit malament i a presa per cobrir l’expedient, i el llibre en el format de sempre, a hores d’ara encara per repartir.
Davant la crisi cal aguditzar l’enginy. I vistes les festes dels últims anys sembla més que evident que el Sr. Cortell, regidor de Festes, no és la persona adequada per a gestionar els molts o pocs diners que es destinen a festes de manera objectiva i pràctica, sense atendre a interessos de cap altres tipus que la consecució d’unes festes dignes que poden ser austeres però molt més completes i ben organitzades. Cal un canvi que ha de començar en la regidoria i que ha de continuar amb la creació d’una comissió de festes que aglutine els diferents interessos i inquietuds de la població de Carcaixent.
Com a exemple d’imaginació trobem les Festes Alternatives de Carcaixent (FACA) que, amb pocs recursos i sense suport institucional, aconsegueixen bastir un programa alternatiu ple d’actes culturals, festius i d’oci que atrauen cada vegada més gent, i que, fins i tot, promocionen el comerç i l’hostaleria locals.
Compromís critica el secretisme del PP en l’organització de les festes que, recordem, paguem entre tota la ciutadania de Carcaixent. La desorganització i falta de connexió amb la població per organitzar unes festes per a totes i tots s’agreuja any rere any, “és per això que des de Compromís considerem que és hora que el Sr. Cortell renuncie a les competències en matèria de festes i les trasllade a alguna altra persona de l’equip de govern que tracte de posar imaginació i il·lusió, per oferir unes festes dignes per a la ciutat de Carcaixent”, conclou Palma.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada