dimecres, 9 d’octubre de 2013

EL CONSISTORI D´ALMUSSAFES PRESENTA LA SEGONA OFERTA FORMATIVA ONLINE GRATUÏTA PER A TOTS ELS VEÏNS


En la primera edició, clausurada el passat any, van participar un total de 353 usuaris

Els veïns d'Almussafes majors de 16 anys tornen a tindre la possibilitat d'accedir a una àmplia oferta formativa a distància totalment gratuïta. L'Ajuntament d'Almussafes, a través del Departament de Desenrotllament Local i Promoció Soci-Econòmica, obri una nova finestra a la formació dels seus ciutadans, independentment de la seua condició laboral, presentant més de mil cursos online sufragats íntegrament per la pròpia administració local i homologats pel Fons Social Europeu i la Fundació Tripartida. Des d'abril del 2011 i fins a juny del 2012 es va desenrotllar la primera edició del programa, una iniciativa pionera que desenrotlla una de les línies estratègiques del Pla d'Ocupació Local de què es van beneficiar 353 ciutadans del municipi.
El pla de formació a distància del 2013-2014, integrat en el programa de formació professional ocupacional contínua, una de les línies estratègiques d'acció del Pla d'Ocupació d'Almussafes, convertix de nou al consistori municipal en pioner en l'ús de les noves tecnologies aplicades a la qualificació professional dels veïns.

L'oferta formativa online, impulsada i sufragada pel propi consistori municipal després de conveniar amb una nova empresa especialitzada en servicis de consultoria i formació, es gestiona a través d'una plataforma virtual amb accés directe des de la pròpia web municipal. “Es tracta d'una iniciativa municipal nova i positiva, una nova finestra oberta a la formació en general que brinda una oportunitat per a buscar noves expectatives d'ocupació que, en la seua primera convocatòria va obtindre una gran acollida entre els nostres veïns i que confiem compte de nou amb el seu suport”, explica la regidora d'Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes.
El consistori municipal ha contractat una màxim de 300 cursos que es podran triar entre un catàleg que comprén més d'un miler de cursos gratuïts a l'abast de les persones majors de 16 anys i empadronades a Almussafes un mínim d'un any. L'oferta es distribuïx en un total de 23 àrees formatives que permeten una major capacitació per a afrontar el futur professional, tant de les persones inserides laboralment com en aquelles que es troben en situació de desocupació.
Tres accions formatives per persona són el límit que ha establit el consistori d'Almussafes amb l'objectiu de beneficiar al nombre més gran de ciutadans, els que podran optar a un ampli palmito de temàtiques, com la informàtica, la programació de Xarxes i el Disseny gràfic, les habilitats empresarials, la gestió i administració, la formació vial, els idiomes, el màrqueting, l'hostaleria i l'educació, entre molts altres camps educatius. “Un factor fonamental per a arribar a convertir-se en treballadors qualificats, millorar les seues possibilitats d'inserció laboral i garantir-los un major percentatge d'èxit en la busca d'un lloc de treball consistix a estar ben formats, per la qual cosa oferim un sistema educatiu a distància adaptat a tots els horaris, en el que es poden triar els cursos en funció de l'orientació professional dels sol·licitants”, afig Sants Joans.
En els pròxims dies, el catàleg dels cursos disponibles, el formulari de sol·licitud, els requisits de l'equip informàtic necessari per al desenrotllament dels mateixos, i el document d'ajuda per a la resolució de problemes estarà a disposició dels internautes, en l'apartat oferta formativa online de la pàgina web de l'Ajuntament d'Almussafes.
Les persones interessades a realitzar algun dels cursos disponibles hauran de presentar la corresponent sol·licitud en el Registre d'Entrada del propi consistori Municipal o del Departament de Desenrotllament Local.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada