dimecres, 9 d’octubre del 2013

ELS XIQUETS DE L´ALCÚDIA CELEBREN EL 9 D´OCTUBRE


Continuen els actes programats per a la celebració del 9 d’ octubre a l’Alcúdia.

L’ alumnat de 5é i 6é curs dels col·legis CP Batallar, CP Heretats, CP Les Comes i Sant Andreu Apòstol de l’Alcúdia, han sigut els encarregats de dur a terme el tradicional acte d’ofrena.
El punt de partida de l’ acte ha estat la plaça Tirant lo Blanc, una vegada tots allí reunits han caminat en cercavila pels carrers del poble acompanyats per l’Alcalde, Robert Martínez, la Regidora d’ Educació, Amparo Amat i el Regidor de Cultura, Josep Lluís Millo. Tots ells acompanyats per la Colla la Rosca de l ‘ Alcúdia.

La cercavila ha fet la primera parada al carrer 9 d’octubre on els xiquets han dipositat dues corones de llorer, una a cadascun dels extrems del carrer, a continuació han seguit fins al carrer Jaume I on han repetit l’ ofrena.
Tot i que amenaçava pluja, l’oratge ha permitit que l’acte es puguera dur a terme amb tota normalitat.
Este acte té el seu origen als anys 40 del segle passat i es va celebrar de manera continuada i de forma gairebé clandestina fins la dècada dels 60. Després es va interrompre per a recuperar-se en plena transició democràtica. Des de mitjans de la dècada dels 80, són els escolars de l’ Alcúdia els qui continuen la tradició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada