divendres, 25 d’octubre de 2013

BLOC-COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL PP ENCAREIX EL REBUT DE L´IBI URBANA A CARLET FINS A MÀXIMS HISTÒRICS


Si el PP de Carlet es nega a una nova valoració cadastral més justa, Compromís la demanarà directament a la Direcció General del Cadastre

Mª Josep Ortega
Durant els últims dies la ciutadania de Carlet està rebent les notificacions per fer front a l’IMPOST DE BENS IMMOBLES (IBI), amb un increment extraordinàriament elevat. Aquesta pujada és deguda a l’increment del valor dels immobles provocada per una revisió cadastral de l’any 2008, que comporta l’increment gradual del valor els 10 anys següents. Justament quan més baixos estan els valors reals dels immobles, el PP augmenta els rebuts d’IBI a xifres d’autèntic rècord.

Segons la portaveu de Compromís, Maria Josep Ortega “Ens trobem en el quart any que patim les conseqüències d’una revisió cadastral injusta, que el PP es va negar a paralitzar a Carlet quan ho vam demanar, pel seu afany recaptatori. Ara ens trobem pagant un IBI unflat i injust d’uns immobles que han baixat més d’un 30% el seu valor i en els pitjors moments econòmics de crisi que estan patint-se.”
L’any 2008 Bloc-Compromís va demanar la paralització de la revisió cadastral per trobar-nos en plena bombolla immobiliària, tal i com van fer altres municipis també governats pel PP, com ara el de València. Ortega ha manifestat que “El PP es va oposar a la petició així com també s’ha oposat a aplicar el tipus mínim obligatori de gravamen que és del 0,4%, molt lluny del 0,67 % que està aplicant actualment”.
Compromís demanarà l’aplicació del gravamen mínim legal, és a dir del 0,4 %, fins que la Direcció General del Cadastre faça una nova valoració col·lectiva de caràcter general o revisió cadastral a Carlet. Segons Ortega "cinc anys després d’estar patint una revisió cadastral injusta i emparats per la Llei del Cadastre, anem a exigir una revisió dels valors cadastrals del municipi per reduir la quota tributària de l’IBI. És per això que presentarem una moció demanant obrir un procediment de valoració col·lectiva de caràcter general dels béns immobles del terme municipal de Carlet, aprovant una nova ponència de valors cadastrals conforme amb la situació actual del mercat immobiliari.”
Ortega ha afegit que “Si el PP vota en contra, des de Compromís ens comprometem a fer la sol·licitud a la Direcció General del Cadastre perquè actue d’ofici i acabar amb la injustícia que han provocat en el nostre poble”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada