divendres, 18 d’octubre del 2013

ALZIRA ACULL UN CURS DE FORMACIÓ PER A CUIDADORS FAMILIARS DE PERSONES DEPENDENTS


La Casa de la Cultura d’Alzira, acollirà a partir de hui divendres 18 d’octubre, un curs de formació específica destinada als cuidadors familiars de persones en situació de dependència. Demà a les 10 hores serà la presentació del curs que es desenvoluparà fins al 31 d’octubre, en horari de 10 a 12:30 hores, tots els dies laborables.
En este curs s’abordaran coneixements i estratègies per a l’atenció d’autoajuda, que contribuïsquen que l’atenció d’una persona en situació de dependència siga una oportunitat per a establir una relació d’ajuda satisfactòria i gratificant per a tots els implicats. Es pretén l’adquisició de coneixements bàsics per a poder desenvolupar el treball adequadament, al mateix temps que compartir amb altres cuidadors experiències, així com poder resoldre dubtes o inquietuds que el seu paper els ocasiona.
En el marc normatiu establit en la Llei 39/2006 d’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, es fa referència a la necessitat de formació específica destinada als cuidadors familiars. En este àmbit s’arreplega l’obligatorietat de les administracions públiques d’establir plans formatius dirigits a sectors poblacionals amb necessitats especials, segons els principis instituïts per a la legislació vigent.

La regidora d’Acció Social, Chelo Martínez, ha manifestat: “Considerem que este curs és important per a totes aquelles persones que s’encarreguen de cuidar persones dependents de les seues famílies perquè tinguen una formació específica però, sobretot, per a intercanviar experiències amb altres persones en la seua mateixa situació”.
La unitat municipal d’atenció a la dependència de l’Ajuntament d’Alzira ha sigut l’encarregada d’assumir el disseny, la programació i el seguiment de la formació. El curs constarà, entre altres, dels següents continguts temàtics:
-Recursos existents i desenvolupament persones, informació sobre recursos socials.
-Generació de xarxes socials. Importància dels mecanismes que faciliten l’ajuda mútua i col·laboració social.
-Paper del cuidador no professional.
-Marc jurídic de la llei de dependència. Nocions bàsiques sobre la normativa i drets de la ciutadania.
-Perspectiva de gènere. Qui cuida de la família i per què? Causes i conseqüències dels rols de gènere.
-Competències i habilitats per a l’atenció.
-Procediments i estratègies d’intervenció en salut mental, fent especial incidència en persones amb demències.
-Fòrum de debat. Projecció d’un documental relacionat amb persones dependents.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada