dilluns, 30 de setembre del 2013

L’ALCALDE DE CULLERA (PP) S’ASSENTARÀ ESTA SETMANA EN LA BANQUETA DELS ACUSATS DE LA AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE VALÈNCIA PER, PRESUMPTAMENT, PERMETRE SOROLL EN TRES PUBS DE CULLERA


El diputat provincial de Turisme i alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán (PP), s’assentarà esta setmana en la banqueta dels acusats de l’Audiència de València per presumptament permetre que tres pubs de la localitat superaren durant diversos anys els límits de soroll permesos.
Per estos fets el ministeri públic reclama per a Sanjuán una pena de dos anys i tres mesos de presó per un delicte de prevaricació mediambiental, tipificat en l’article 329 del Codi Penal. També li sol·licita huit anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic. Junt amb Sanjuán, també estan acusats els dos gerents dels tres pubs que van causar molèsties als veïns, per als que el fiscal demana tres anys i un mes de presó per un delicte contra el medi ambient i els recursos naturals. A més, els sol·licita que paguen una multa de 6.600 euros. En relació a la responsabilitat civil, demana una indemnització de 6.000 euros per a cada veí que acredite haver sigut afectat.

Des de l’inici de les activitats d’estos pubs en els anys 90 fins a juliol de 2008, els residents de les comunitats de propietaris afectats van formular multitud de denúncies davant de la Policia Local i l’Ajuntament de Cullera en què van fer constar els perjuís que estaven patint pels sorolls. En estes denúncies, els veïns criticaven la insuficiència d’insonorització, la contaminació acústica causada per la música i els clients, així com altres activitats com la venda de begudes alcohòliques en la via pública i l’incompliment reiterat dels horaris de tancament. Arran de les queixes veïnals, es van realitzar diverses inspeccions dels pubs ressenyats i del soroll causat pels mateixos en el domicili dels perjudicats. Així, diversos especialistes van prendre mostres sonomètriques en més de 20 ocasions, des de 1997 fins a 2007, que van constatar la superació de decibels. En la majoria de les vivendes, es van percebre nivells sonors superiors als 50 decibels, arribant en algun cas als 70 amb les finestres obertes.

Veure més en: http://www.20minutos.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada