dimarts, 24 d’abril del 2012

LA PROPOSTA ECONÒMICA PER AL MANTENIMENT DE LA PRIMERA PLANTA DEL PÀRQUING D´ALGEMSÍ FA PERILLAR LA SEUA VENDA


Josep Bermúdez

La proposta d’acord sobre el contracte del pàrquing inclou una proposta sobre manteniment de la primera planta que pot resultar contraproduent per al propòsit de vendre les places. Incloent l’IVA, l’Ajuntament estableix que el servei de manteniment no excedirà de 38.940€ (33.000€ sense IVA)
Aquest és el preu màxim. Les empreses que opten al contracte han de fer  la seua proposta a la baixa, proposta que és bonificada amb un punt de valoració per al concurs per cada 2.000€ de rebaixa sobre la quantitat màxima.
No obstant això, resulta increïble, i demostra la desesperació de l’Ajuntament per trobar una empresa que òbriga el pàrquing, fa que aquesta proposta siga totalment contradictòria amb el primer plec de condicions.
En el plec de condicions anteriors l’empresa que es quedara amb el lloguer de la segona planta es feia càrrec del manteniment de la primera a canvi de cobrar, com a màxim, 18 euros mensuals per plaça d’aparcament. En l’anterior plec, i tenint present que estem parlant de 106 places, l’empresa hauria ingressat pel manteniment 22.896€. Ara l’Ajuntament proposa que puga ingressar 10.000€ més per la mateixa feina.
Si fem els càlculs a l’inrevés, si es donara la pitjorsituació -adjudicar-se el manteniment per 33.000€- implicaria una quota de 30€ per plaça d’aparcament i més (sense incloure les despeses d’aigua i electricitat que es cobren a banda).
Eixa possibilitat  existeix , ja que l’Ajuntament deixa oberta la porta. Però si es du a terme faria impossible, de facto, la venda de les places. Cal tenir present que per 60 o 70 euros es poden trobar places llogades d’aparcament. Ningú comprarà unes places de pàrquing amb un cost de manteniment tan alt. A hores d’ara l’equip de govern no ens ha comunicat quan pensa aprovar el plec de condicions per a vendre les places, però això evidentment no es pot fer sense que se sàpiga quina és la quantitat a pagar de manteniment. Fer-ho abans de resoldre aquest contracte seria nefast per als compradors. Tot això sense entrar a valorar el fet que en la proposta de contracte únicament es parla que el “servei de manteniment de la primera planta soterrània del aparcament ubicat a la plaça del Mercat anirà a càrrec de l’Ajuntament”, i no es preveu que algunes places puguen deixar de ser propietat de l’Ajuntament. Això pot generar problemes en un futur.
No obstant això, aquest no és l’únic problema d’aquest plec de clàusules. Existeix un altre problema legal en la manera en que s’ha plantejat el contracte. L’Ajuntament proposa realitzar un contracte de gestió públic, i sotmés a dret públic, d'un pàrquing que no és un bé de domini públic, sinó un bé patrimonial. En l’anterior proposta la gestió de la segona planta es feia per contracte privat de lloguer, ja que era l’única possibilitat legal de fer-ho. Ara, però, amb la mateixa  situació , el plec de condicions (clàusula 1.1 de les Disposicions Generals) parla d’un servei públic. L’ORA sí és un servei públic –perquè regula l’aparcament als carrers, béns de domini públic-, però el pàrquing no té aquesta consideració perquè el terreny es va “desafectar” i és, per tal de poder vendre les places, bé patrimonial. MÉS ALGEMESÍ reclamarà explicacions d’aquest aspecte totalment contradictori.
A hores d’ara, l’Ajuntament no ens ha comunicat que pense tornar a “afectar” el sòl del pàrquing i ni si és possible fer-ho per plantes. De tornar a “afectar” el pàrquing sencer i convertir-lo en bé de domini públic no es podrien vendre les places. Novament la improvisació és la característica principal que envolta a la qüestió del pàrquing. De no corregir-se aquesta anormal situació aprovar aquest contracte seria una il·legalitat manifesta: Però fer-ho i tornar a “afectar” el pàrquing -o alguna planta d’ell- aquest equip de govern estaria donant una imatge deplorable desfent la legalitat a conveniència d’un partit polític i dels seus interessos.
MÉS ALGEMESÍ defensarà els interessos d’Algemesí en el proper plenari, defensarà la seua proposta de contracte de gestió del pàrquing que va presentar el mes passat, i treballarà per a que els interessos de tots i totes no siguen sacrificats en favor d’interessos particulars i partidistes. Ha declarat Josep Bermúdez, portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada