dilluns, 30 de setembre del 2013

ELS REGATISTES DEL CLUB NÀUTIC DE CULLERA, MARC JOVANI I ROCÍO PIRIS GUANYEN EL CAMPIONAT D’ESPANYA DE CATAMARANS 2013

L’equip de la Ribera es va mostrar imbatible en la seua classe durant les tres jornades del campionat.

Més de cinquanta embarcacions i cent regatistes procedents d’Espanya i Portugal han participat en esta edició del campionat, considerat com el germà menor del model de barcos de l’actual edició de la copa Amèrica.

Marc Jovani i Rocío Piris
Els millors regatistes de vela lleugera en la classe catamarà s’han donat cita durant este cap de setmana en Àguilas, destí triat per a la celebració del campionat d’Espanya de catamarans en les classes A, formula 18, intersèries i hobie 16.
L’equip de regatistes de Cullera, format per Marc Jovani i Rocío Piris es van mostrar imbatibles durant els tres dies que va durar el campionat liderant la practica totalitat de les proves celebrades.
La costa d’Àguiles ha sigut el camp de regates en què des de divendres passat i fins al diumenge 29 de setembre, més de cinquanta embarcacions i cent regatistes d’Espanya i Portugal s’han donat cita en este campionat nacional considerat com el germà menor del model de barcos de l’actual edició de la copa Amèrica.
L’equip del Club nàutic de Cullera partia com a favorit en este certamen nacional de vela en la seua classe per a competir pel trofeu que els acredita com a campions d’Espanya de catamarà 2013 en la classe hobie 16. En la passada edició del campionat d’Espanya, celebrat en aigües Gallegues, l’equip de Cullera va haver de competir en la classe intersèries, a causa de la falta de flota de la seua classe, quedant tercers en la classificació general i primers en la seua classe.

Imbatibles en la majoria de les proves celebrades

Jovani i Piris en el camp de regates d´Aguilas
 La primera jornada de regates, celebrada divendres passat amb vent del sud de 190º, començava a les 13:00 hores amb un vent de 6 nucs que en la primera prova va baixar en intensitat fins als 4,5. Ja en la segona prova el vent va seguir del mateix eix fins als 8 nucs de 190º i el Comité de regates va poder procedir a efectuar una tercera prova.
Durant les tres proves de la primera jornada l’equip de Cullera va començar a liderar el campionat aconseguint dos primers i un segon lloc.
Segons han declarat els regatistes de Cullera el camp de ragates era molt inestable, “havíem de triar, si encertàvem el bord aconseguíem traure molt avantatge a la resta de la flota”.
Durant la segona jornada, celebrada el dissabte, es van poder realitzar només dos proves de les tres previstes a causa de les condicions de vent de 22 a 25 nucs en l’àrea de regates. El Comité va decidir hissar ajornament sobre H que vol dir que tots a terra i esperar. El vent es va mantindre en intensitat i el Comité de Regates va hissar ajornament sobre A. Després de completar la quinta prova del Campionat d’Espanya i per les condicions de vent i mar, el comité de regates decidix finalitzar les proves del dia.
En esta segona jornada caracteritzada per vents forts i rolades els regatistes de Cullera aconseguixen mantindre el seu lideratge obtenint un tercer i un primer lloc en classificació provisional.
La tercera jornada del campionat començava el diumenge a les 11.00 hores. El Vent establit en l’àrea de regates estava entre 12 i 13 nucs de 200º (SE). A les 12:38 hores després de completar dos proves per a CLASSE A i FORMULA 18 i una prova per a INTERSÈRIES i HOBIE 16, va entrar un fort vent de 35 nucs de ponent 270º que feia inviable la realització de més proves pel perill que suposava per a la flota i es va optar per concloure les proves i el Campionat.

Segons explicava l’equip de Cullera la jornada del diumenge va ser molt complicada, “hi havia més vent per uns llocs que per altres un vent molt inestable amb contínues rolades però des del primer dia vam estar encertats en l’elecció dels bords aconseguint un gran avantatge amb la resta dels equips”.
En l’única prova celebrada el diumenge els
regatistes de Cullera va aconseguir un primer lloc que els convertia en guanyadors del campionat d’Espanya de la seua classe.
Este és el primer campionat en què Jovani aconseguix el trofeu de campió d’Espanya. Per la seua banda Rocío Piris amb este nou triomf és la quinta vegada que aconseguix fer-se amb el títol.
El campionat ha estat organitzat per l’Associació Nàutic Esportiva Juan Montiel i la Real Federació Espanyola de Vela amb la col·laboració de la Secretaria Nacional de la Classe i la Federació de Vela de la Regió de Múrcia

La vela lleugera de Cullera en perill de desaparició

Mentres els regatistes de Cullera ocupen els primers llocs del rànquing nacional i autonòmic el club de vela Cullera Garbí, base d’entrenament de l’equip de Cullera, en el que es van iniciar en la vela lleugera, corre perill de desaparéixer.
Els actuals responsables del club Cullera demanen comprensió per part de la Direcció General de Costes perquè la situació que viuen actualment no els porte, en un cas extrem i en un futur pròxim, a la desaparició.
Els primers 21 anys d’història d’este col·lectiu van anar molt bé, però des de fa quatre anys estan tenint problemes ja que costes els va obligar a desmuntar les instal·lacions i els va arraconar en la zona de Punta Negra. Este nou emplaçament, a més de tindre un superfície significativament menor, els obliga a desmuntar les instal·lacions abans de final d’any i reobrir-les al juny, situació que els causa molts problemes al tindre este procés un elevat cost i al tindre els socis dificultades per a guardar les embarcacions.
El Club Garbí ha tingut al llarg dels últims anys un pronunciat descens de socis i embarcacions. dels quasi 200 socis i 80 embarcacions, ara només compten amb 45 socis i 17 embarcacions.
El club anteriorment comptava amb una concessió anual i ara un lloguer de huit o nou mesos.