dilluns, 30 de setembre del 2013

L’ALCALDE CALUMNIA A MÉS ALGEMESÍ IMPLICANT-NOS EN UNS FETS ALIENS A NOSALTRES


La deriva irracional del Sr Alcalde d’Algemesí l’ha portat a difamar i calumniar el nom de MÉS ALGEMESÍ per ocultar la seua mala gestió en el tema de les becerrades. Afirmar que MÉS ALGEMESÍ, juntament amb els altres partits de l’oposició, “encoratgen este tipus d'iniciatives fomentant la concentració de col·lectius antitaurins i animant a este tipus de gestos que generen i atrauen crispació, insults i violència a la localitat directament” és simplement difondre una calumnia i simplificar el tema. MÉS ALGEMESÍ ni ha convocat eixa concentració, ni l’ha difós ni considera que siga el millor camí per acabar amb les becerrades. La implicació de MÉS ALGEMESÍ és senzillament zero, i de fet ni tan sols els dos regidors del grup es trobaven el dijous en el poble. Per eixe motiu el dilluns encarregarem una anàlisi jurídica del comunicat popular per saber si les afirmacions que es fan en contra nostra són punibles.

MÉS ALGEMESÍ ha deixat clar en el seu programa electoral, en les notes de premsa, en els articles d’opinió del portaveu i en les mocions que no està a favor de les becarrades, i que considera que són un espectacle perfectament prescindible, la supressió del qual, en contra del que s’afirma, no perjudicaria a la Setmana de Bous, sinó que la potenciaria. Des d’un primer moment hem deixat ben clar que estar en contra de les becerrades no és estar en contra de la Setmana de Bous.
Intentar culpabilitzar a MÉS ALGEMESÍ de la mala gestió d’aquesta “crisi”, és la covard manera que té l’equip de govern d’eludir les responsabilitats que té en ella. Si MÉS ALGEMESÍ va fer el dijous alguna gestió va ser precisament per evitar que es produïren enfrontaments innecessaris i improductius. Però la gran pregunta és veure com i per què s’ha arribat a la lamentable situació del dijous per la nit.
Si el dijous per la nit el poble s’ompli d’activistes animalistes és, perquè com en els partits de futbol, el Sr alcalde caldejà l’ambient dient que l’”ajuntament es privat en hores d’atenció al públic”, dient a la la Sexta que en l’ajuntament “entra qui jo vull, sí senyora, i si no vos pareix bé ‘media vuelta y carretera’” o declarant a la premsa comarcal que “lo único que buscan es que les peguen dos bofetadas para salir de màrtir”, afirmació aquesta última que el Sr alcalde curiosament han invertit. Aquesta forma prepotent de parlar i actuar, digna d’un mató de discoteca i no d’un alcalde, no contribueix a evitar situacions com la del dijous, sinó que les agreuja.
MÉS ALGEMESÍ sempre ha buscat una eixida negociada i pactada a aquesta situació. Aconseguírem el compromís del col·lectiu local antitaurí que si es deixaven de fer les becerrades deixarien de convocar-se manifestacions. Així ho expressarem l’any passat tant al president de la Comissió com al Sr alcalde. L’any passat, que semblava que amb el canvi de president la solució estava molt pròxima, no presentàrem moció contra les becerrades per fer possible una eixida negociada. Enguany, en el mes d’agost el portaveu de MÉS ALGEMESÍ i el regidor d’EU Asensio García li demanàrem al Sr alcalde que convocarà una reunió entre els partits i representants de la Comissió per parlar del tema. Però totes les iniciatives encaminades a trobar una solució dialogada es troben amb el boicot i el mal fer de l’equip de govern. Ell, que deuria de buscar una solució al tema, la impedeix sempre.
Lamentem molt que Algemesí s’ompliga de gent que vinga a recordar-nos que matem cries de bou per divertir-nos, i lamentem que algunes d’eixes persones i alguns dels nostres conciutadans puguen perdre les formes. Lamentem i denunciem qualsevol tipus d’agressió verbal o física vaja en el sentit que vaja, però pensem que el bon polític és el que ha de saber gestionar les crisis. Algemesí té, pel tema de les becerrades, una “crisi d’imatge”, i cal saber resoldre-la. Enrocar-se i criminalitzar a l’oposició a base de calumnies no és la millor manera de fer-ho. Tirar a la premsa de l’ajuntament de males maneres dient que és privat, no resol la crisi d’imatge, sinó que l’agreuja. Declarar televisions “non grates” o dir que els manifestants volen que els donen dues bufetades no serveix per tancar el problema. Dissortadament la màxima autoritat en compte d’apagar el foc li tira gasolina. El Sr alcalde, que no analitza les coses adequadament, no sap que s’enfronta, no a manifestants, sinó a activistes experimentats i organitzats, i no veu que les seues lamentables actuacions, que poden ser ben acollides per una part del poble, no tanquen el problema, sinó que el maximitzen. Amb les declaracions del dilluns i els lamentables esdeveniments del dijous l’únic que pot aconseguir és que l’any vinent el poble s’ompliga més de càmeres i activistes.
I mentre, a pagar-ho la imatge d’Algemesí. És evident que l’equip de govern no sap tancar el problema, sinó que el que sap és perpetuar-lo per treure rèdit electoral. Per mantenir la seua imatge de salvador de les essències pàtries el primer edil està disposat a deixar deteriorar la imatge d’Algemesí. Lamentable però cert. Lamentem i condemnem totes les agressions verbals i no verbals contra l’alcalde i contra qui siga, però la millor manera d’evitar-les no és amb cordons policials, sinó a través de l’entesa i el diàleg, cosa que el PP no sap fer. En una nova fugida cap endavant el que ha fet és calumniar a MÉS ALGEMESÍ i per això exigim una rectificació pública, clara i ràpida, ja que el que està fent és agreujant la crisi i no tancant-la, tal i com demostra aquest comunicat.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada