dilluns, 30 de setembre del 2013

EL PSOE D’ALZIRA SE SUMA A LA CAMPANYA “DECIDIR ENS FA LLIURES”



 El secretari d’organització dels socialistes alzirenys, Fernando Pascual, manifesta que el Dia Mundial dels Drets Sexuals i Reproductius és una data que es convertix en una acció mundial per l’accés a l’avortament segur i legal, davall el lema a Espanya “Perquè les dones que avorten som totes: defenguem la nostra vida i llibertat”.
Pascual informa que per eixe motiu, les i els socialistes d’Alzira, hem decidit recolzar les mobilitzacions per a frenar la vulneració de drets humans que suposa la reforma de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i Interrupció Voluntària de l’Embaràs anunciada pel Govern del PP, així com altres mesures que obstaculitzaran l’exercici dels drets sexuals i reproductius de la ciutadania.

El PSOE d’Alzira manifesta públicament el seu rebuig de les lleis que restringixen el dret a l’avortament, i denúncia la violació als drets humans que suposen les lleis i polítiques públiques que es realitzen davall la tutela dels integrismes religiosos, econòmics i socials.
Des de l’Agrupació dels socialistes d´Alzira es promourà el debat públic sobre les terribles conseqüències que tenen per a les dones les lleis que castiguen el seu dret a decidir sobre la seua sexualitat i reproducció, i denunciar la ingerència religiosa fonamentalista en els assumptes d’un Estat de Dret aconfessional.
Segons pasqual en l’actualitat, 316 organitzacions de tot l’Estat Espanyol, incloent-hi societat civil, partits polítics, sindicats, associacions de professionals de la sanitat, l’educació i la justícia, s’han integrat en esta acció col·lectiva que suposa un avanç sense precedents en la promoció i defensa dels drets sexuals i reproductius, demostrant que la immensa majoria de la societat s’oposa al retall de drets humans que perseguix l’actual Govern amb el suport dels sectors més ultraconservadors i que representen una minoria radical i antidemocràtica.
Pascual considera que el debat que caldria estar abordant en este moment en relació als drets sexuals i reproductius hauria de ser d’avanç respecte a la Llei 2/2010, equiparant-la a altres països de la UE com França i Alemanya, més avançats en este sentit. No obstant això, l’entrada del PP en El Govern i l’assumpció del Ministre Gallardón de la cartera de Justícia, que va agafar el testimoni de son pare, ha introduït un debat que ens retrotrau a temps pretèrits en matèria de drets sexuals i reproductius.
Segons pasqual d’aprovar-se la contrareforma del PP estaríem davant d’una violació flagrant dels drets humans fonamentals, vulnerant i desatenent les recomanacions i indicadors expressats per les Nacions Unides des de l’any 1.994 i per la pròpia Comissió Europea.
El que el Partit Popular de Rajoy, de Fabra i de Bastidas, no ha d’oblidar mai és que "La Dona decidix, la societat respecta, l’Estat garantix, les Esglésies no intervenen"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada