dilluns, 30 de setembre del 2013

ALZIRA PARTICIPA DE LES JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI AMB DIFERENTS EXHIBICIONS DE TAMBORS


Alzira participarà amb diferents activitats en les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa que té l’objectiu d’aconseguir una sensibilització cap al Patrimoni per mitjà de la realització de visites guiades a béns patrimonials de rellevància, així com altres activitats complementàries. Unes Jornades, que es realitzen en diferents poblacions de la Comunitat Valenciana i compten amb el respatler de la Direcció General de Cultura de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.
El tema triat d’enguany és el Patrimoni Cultural Immaterial, coincidint amb el desé aniversari de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO (2003).

Per a això, en el cas d’Alzira, les accions que es van a realitzar estan relacionades amb els tocs de tambor, ja que la Tamborada d’Alzira forma part de la candidatura ‘Tamboradas, Rituals de Tocs de Tambor’ presentada davant de la UNESCO per a la seua pròxima avaluació i reconeixement.
Les accions entorn d’estes jornades van tindre inici este diumenge, 29 de setembre, el dia gran de la festivitat de la Mare de Déu del Lluch, de 10:30 a 11 hores, amb una exhibició de la Tamborada en el parc de les Muralles.
El diumenge, 6 d’octubre, de 11:30 a 12 hores, dins de la celebració de les Festes de Moros i Cristians, tindrà lloc una exhibició en la Plaça del Carbó.
El dissabte, 12 d’octubre, el dia de la Festivitat de la Hispanitat, l’exhibició tindrà lloc en el parc Pere Crespí on se celebrarà un Mercat Medieval.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada