divendres, 27 de setembre del 2013

GREU SITUACIÓ DEL CENTRE DE DIA DE L´ALCÚDIA


Ahir el ple de l’Ajuntament acordà per unanimitat, a petició de l’empresa privada contractada per la Conselleria de Benestar Social que actualment gestiona el CENTRE DE DIA DE L’ALCÚDIA, mostrar la greu preocupació existent per la situació dramàtica a la que està portant el govern de la Generalitat a eixe centre, com a conseqüència de la falta de pagament de les aportacions que ha de fer a l’empresa des de ja fa prop d’un any.

Les 22 persones que treballen en total en el centre, la major part dones veïnes de l’Alcúdia, i els més de 50 usuaris, en la seua majoria veïns i veïnes de l’Alcúdia d’edat avançada amb greus malalties que els generen una situació de forta dependència (malalts d’alzheimer, parkinson, demència ...) que reben la seua assistència, poden vore’s afectats per la situació, si l’empresa es veu obligada a deixar de complir amb les seues obligacions amb els treballadors i proveïdors, arribant fins al tancament de la instal·lació en el cas que la situació continue deteriorant-se més encara.
El Centre fou construït per la Fundació Caixa Rural de l’Alcúdia, sobre terrenys cedits gratuïtament per l’Ajuntament, i cedit en ús a la Generalitat, per atendre preferentment a les persones majors amb situació de dependència del poble que no poden ser ateses per les seues famílies als seus domicilis durant tot el dia.
El sr. Alcalde (Robert Martínez) ha declarat que “la societat alcudiana no tolerarà passivament que es puga arribar a posar en perill el manteniment del seu Centre de Dia pels incompliments de les seues obligacions per part del govern de la Generalitat”.
Segons denuncia l’Alcalde: “açò ve a agreujar la situació de les famílies amb persones que pateixen eixes situacions de dependència, que a més a més d’haver vist pràcticament eliminades o molt reduïdes les prestacions econòmiques i sanitàries (retalls, copagaments ...) que rebien dels governs central i valencià, ara poden quedar sense l’important ajuda que significa el funcionament d’eixe Centre”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada