divendres, 27 de setembre del 2013

L´ALCÚDIA REITERA EL SEU SUPORT A L´ESCOLA PÚBLICA



El Ple de l’ajuntament de l’Alcúdia, celebrat ahir de vesprada, va aprovar per unanimitat (PSPV-Compromís i PP), una moció contra les polítiques del PP al Govern Valencià en matèria educativa, presentada de manera conjunta pels grups Socialista i Compromís davant l’inici del curs escolar i l’aprofundiment de les retallades en l’ensenyament per tercer curs consecutiu.
Després de 18 anys del PP a la Comunitat i especialment després d’any i mig en el govern d’Espanya – afirma la moció- l’educació està experimentant un retrocés de dimensions alarmants que està condicionant el present i el futur de centenars de milers d’estudiants valencians”.

Ambdós grups qualifiquen el curs passat com el pitjor curs de la democràcia en matèria educativa i apunten que tot indica que el curs que ara s’inicia encara serà pitjor , amb una disminució sense precedents del nombre de professors en totes les etapes educatives i l’increment d’alumnes per aula, eliminació de beques, etc..
Segons una enquesta realitzada pel sindicats de Treballadors de l’ensenyament, 62% dels centres han perdut professorat respecte el curs passat i el 18% dels centres es queixen que en algun nivell el nombre d’alumnes sobrepassa la ràtio màxima (30 alumnes), fins i tot amb alumnat amb necessitats educatives especials. A més, un 58% dels centres comenten que tenen deficiències o problemes en les infraestructures.
Especialment preocupant és la desaparició de les ajudes per a l’adquisició de llibres de text, que enguany no es convocaran, i més si es te en compte que les ajudes concedides l’any passat , per a les que es pressupostaren 27,8 milions d’euros, encara no s’han pagat. També és molt preocupant l’impagament als menjadors escolars, tant en beques com en despeses de funcionament. Estes últimes acumulen un retràs de 8 mesos i les despeses de funcionament dels centres estan sense abonar des del passat mes de gener
En el cas de l’Alcúdia, es pot estimar en més de 1.100 alumnes els afectats per la situació especialment complexa en el moment actual. És per això que l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat reiterar el seu compromís amb l’Escola Pública, de qualitat i en valencià, manifestant el rebuig a la política continua de retallades aplicada pel govern de la Generalitat Valenciana, instar-la a dotar les beques de llibres de text, transport i menjador per al present curs. A més, el plenari exigeix a la Generalitat Valenciana que pague a les famílies les beques de llibres del curs passat i que, en la major brevetat possible s’abone als centres i menjadors escolars les quantitats pendents, també del curs anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada