divendres, 7 de juny del 2013

SUECA PRESENTA L´ARXIU FOTOGRÀFIC I PERIODÍSTIC DE LÓPEZ-EGEA



 El pròxim dia 8 de juny, a les 19 hores, la Casa de la Cultura acollirà l’acte de presentació de “l'Arxiu fotogràfic i periodístic López-Egea, un tresor per a Sueca”. “Amb la realització d’esta presentació al públic es pretén, d’una banda, mostrar al poble de Sueca el valuosíssim contingut d’este arxiu, i d’una altra, sol·licitar la col·laboració dels ciutadans a l’hora d’identificar persones o llocs que apareixen en les fotografies. A més, des de la Regidoria de Cultura volem mostrar públicament el nostre agraïment al fill de López-Egea perquè, amb la cessió d’este arxiu, el Patrimoni de Sueca es va a veure incrementat d’una manera molt notable ja que es tracta d’una donació importantíssima”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Josep Navarro.
En l’acte de presentació de l’arxiu intervindran el regidor de Cultura, Josep Navarro; el fill de López-Egea, Miguel Ángel López-Egea Vilache; la cap de Patrimoni, Brigi Alapont; i el bibliotecari municipal, Toni Carrasquer. Després de la introducció i presentació de les persones que intervindran en l’acte, per part de Carrasquer, la cap de patrimoni realitzarà una exposició del perfil biogràfic del personatge. A continuació, el fill de López-Egea exposarà els motius de la cessió de l’arxiu de son pare al municipi de Sueca. A continuació, Carrasquer explicarà en què han consistit els treballs realitzats en els últims mesos i Alapont detallarà als presents el contingut gràfic de l’arxiu. A continuació, es projectaran en la sala 60 fotografies seleccionades pel seu contingut i temàtica que resumixen les diferents facetes de l’autor: personatges de Sueca, visites institucionals, successos i imatges curioses (com la nevada de l’any 1960). Finalment, tancarà l’acte el regidor de Cultura.
En total, s’han empleat huit mesos, en els treballs de digitalització, i aproximadament un any i mig, en l’etiquetatge i descripció de cada una de les 47.000 fotografies (2.000 en placa de vidre, 34.000 en negatiu, 400 diapositives i 10.600 en paper) i 500 articles periodístics que componen este arxiu. Després de la seua digitalització, els ciutadans podran consultar-lo informàticament en la Biblioteca Municipal, els dimecres a la vesprada, així com aportar tota la informació que posseïsquen al respecte, i inclús cedir arxiu fotogràfic de la seua propietat per a completar-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada