dilluns, 29 de juliol de 2013

SUECA CELEBRA LA FESTIVITAT DELS BENISSANTS DE LA PEDRA


Els dies 29 i 30 de juliol, Sueca celebrarà la tradicional festivitat dels Benissants de la Pedra. El dilluns 29, tindrà lloc la romeria des de l’església del Carme fins a la Muntanyeta dels Sants (carretera Sueca - les Palmeres). L’eixida està prevista per a les 18 hores. Per a la gent que no vullga acudir a peu fins l’ermita, s’ha previst el servei d’autobusos gratuïts que eixiran a les 17.30 hores des del Perelló, les Palmeres, Mareny de Barraquetes i la Granja Arrossera de Sueca. A les 19 hores, se celebrarà una missa de campanya en honor als Benissants, presidida per l’Arquebisbe de València, Carlos Osoro, amb motiu del 400 aniversari de la construcció de l’ermita, i es beneiran els camps d’arròs.

Els xiquets que enguany han sigut triats Majorals dels Benissants són: José Pascual Fos García, Joan González Meseguer, Luis Marqués Domingo, Marc Sales Meseguer, Josep Enric Sendra Serra, Joan Daniel Máñez Marqués, José Peñalba Roda, Alan Ballester March, Josep Piera Palacios i Dimas Vicente Vázquez Moreno.

Programa d’actes:

DILLUNS 29 DE JULIOL

17:00 h.- Concentració. Eixida a peu (a les 18 hores) en romeria, des del carrer Cantant La Vendrell cap a la Muntanyeta dels Sants.
17:00 h.- Concentració de cavalleries en el carrer del Pont Vell.
18:00 h.- Autobusos gratuïts, des de Sueca i la zona marítima, fins a l’ermita dels Benissants (llocs de costum).
19:00 h.- Missa de campanya en la Muntanyeta.
A l’acabar, trasllat dels Benissants en romeria fins a l’església del Carme pel Camí d'Utxana.
Processó dels Benissants de la Pedra (processó d’entrada, a l’acabar-se la romeria). Eixirà de la parròquia del Carme, aproximadament a les 21:30 hores, i discorrerà pels carrers Utxana, Cervantes, Sant Antoni de Pàdua, Sequial, Plaça de l’Ajuntament, fins a l’església de Sant Pere.
22:00 hores.- Demanà de bous en la plaça de l’Ajuntament, davant de la Casa Consistorial.
DIMARTS 30 JULIOL
19:00 hores, celebració d’una missa en Sant Pere.
A les 20:00 hores, tindrà lloc la processó que eixirà de l’església de Sant Pere i recorrerà els carrers Sant Roc, Cullera, La Punta, Bonaguia, Sequial, Utxana, l'Alber, València, Plaça de l’Ajuntament i, finalment, tornarà a l’església de Sant Pere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada