dilluns, 10 de juny del 2013

ELS 39 ITINERARIS DE LA MARCA “TURISME EQÜESTRE ESPANYA” SEGUIXEN EL MODEL DE SENYALITZACIÓ DE LA RUTA DELS MONESTIRS


La Ruta dels Monestirs i els seus 18 municipis formen part també de la marca turística nacional, que es presentarà oficialment en l’I Congrés Nacional de Turisme Eqüestre de Cofrentes del 13 al 15 de juny.



La Real Federació Hípica Espanyola (RFHE) emprén una acció sense precedents dins del món federatiu: internacionalitzar i comercialitzar el turisme esportiu espanyol amb el turisme eqüestre. Amb la marca turística Turisme Eqüestre Espanya la RFHE aglutinarà el producte de turisme eqüestre d’Espanya basat en els 39 itineraris eqüestres homologats a Espanya i que, a partir d’ara, també inclourà la pionera “Ruta dels Monestirs”, que va ser promoguda des de l’Ajuntament d’Alzira.

Les accions es canalitzaran des del Departament per a la Promoció del Turisme Eqüestre a Espanya de la RFHE, de recent creació, de tal forma que s’ajude als promotors d’itineraris eqüestres homologats a Espanya i a les seues empreses turístiques a introduir-se en el mercat internacional, i a contactar amb tour-operadors i professionals del sector.
El Departament compta també amb una central de reserves especialitzada a comercialitzar els viatges i servicis turístics eqüestres que es desenvolupen en tots els itineraris eqüestres homologats. El potencial actual del turisme eqüestre és notable. L’equitació és una activitat d’oci que mou a l’any 20 milions de persones en tot el món i 6 milions en la Unió Europea.
La comercialització no se centrarà únicament en les empreses específiques de turisme eqüestre, sinó que s’obri a totes aquelles empreses del sector turístic que vegen una oportunitat de negoci en este àmbit, i que els seus servicis suposen un valor afegit al producte eqüestre.
Segons Javier Revuelta, President de la RFHE “per a posicionar el turisme eqüestre d’Espanya en el mercat internacional, és fonamental anar tots junts, i involucrar a altres sectors turístics de qualitat com ara restaurants, cases rurals, hotels i activitats d’oci, esportives o culturals, que encara que tradicionalment no pertanguen al món eqüestre, impregnen d’identitat i caràcter al producte turístic eqüestre”.
Els inicis d’este projecte nacional de turisme eqüestre es remunten a fa tres anys, quan la Ruta dels Monestirs va aconseguir ser el primer itinerari eqüestre homologat d’Espanya (codi oficial IE-001), convertint-se en un model que s’ha de seguir per la resta de rutes eqüestres, gràcies a la labor conjunta de l’Ajuntament d’Alzira, l’empresa alzireña QF Turisme i la RFHE, i la col·laboració dels 18 municipis pels quals transcorre el trajecte.
Posteriorment, la Ruta dels Monestirs va permetre la publicació del primer Manual de Senyalització i Homologació d’Itineraris Eqüestres d’Espanya, que arreplegava els estàndards de qualitat que han de seguir els itineraris eqüestres per a ser homologats. Actualment són prop de 40 itineraris eqüestres de tota Espanya els que han seguit el patró creat al seu dia per la Ruta dels Monestirs, i que hui conformen la marca Turisme Eqüestre Espanya.
Recentment s’ha creat el Departament per a la Promoció del Turisme Eqüestre a Espanya de la RFHE, dirigit per l’alzireny, Alex Solís Paredes.
La marca Turisme Eqüestre Espanya engloba una riquíssima varietat paisatgística i cultural. Sense cap dubte es tracta d’una de les ofertes més variades del món eqüestre europeu. Des de paisatges agrestos com l’Alpujarra Almeriense, fins a itineraris eqüestres pròxims a grans nuclis urbans, com és el cas de l’itinerari del riu Túria a València, passant per una extensa gamma d’itineraris que s’han desenvolupat a Catalunya, País Basc, Navarra, Comunitat Valenciana, Andalusia, Aragó, Castella la Manxa o Castella Lleó. En breu s’inclouran iniciatives de la Comunitat de Madrid, Extremadura, Astúries i Galícia.
Pel seu caràcter pioner la RFHE ha volgut atorgar a la Ruta dels Monestirs una especial presència en l’I Congrés Nacional de Turisme Eqüestre que se celebrarà a Cofrentes del 13 al 15 de juny, amb la ponència “Obrint camins: la Ruta dels Monestirs IE-001, inici de l’homologació d’itineraris eqüestres a Espanya”, que serà impartida per Agustín Ferrer Clari, Director del MUMA i del Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Alzira.
Els ajuntaments implicats en la Ruta dels Monestirs són Alzira, Carcaixent, Benifairó de la Valldigna, Simat de la Valldigna, Barx, Pinet, Llutxent, Benicolet, Llocnou de Sant Jeroni, Almisserà, Ròtova, Alfauir, Beniarjó, Almoines, Gandia, Xeresa, Xeraco i Tavernes de la Valldigna.



Per a més informació consulta la web www.turismo-ecuestre.es

Per a inscriure’s en l’I Congrés Nacional del Turisme Eqüestre, el telèfon de contacte és 962 402 690 (L a V de 9 a 14 i de 17 a 20 h). Email: reservas@turismo-ecuestre.es




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada