divendres, 14 de juny del 2013

EL PP D’ALZIRA PRESENTA UNA MOCIÓ PERQUÈ S’ACTUE I CONTROLE EL DRAGÓ GROC QUE AFECTA ELS CÍTRICS



 El reverdiment dels cítrics, malaltia també coneguda com a Dragó Groc dels cítrics, està afectant greument les plantacions de cítrics de diverses parts del món, com són Estats Units, Xina, Mèxic o Brasil, entre altres països. Esta malaltia, causada per un bacteri, es manifesta pel clapat asimètric dels fulls i el seu posterior engroguisc, així com per l’atròfia dels fruits i un sabor amarg d’estos. L’arbre danyat és irrecuperable, sent milions els afectats només als Estats Units, i havent d’adoptar este país mesures de control com ara la necessitat d’un certificat fitosanitari per al transport de cítrics entre Estats.

Atés que en la zona mediterrània no s’ha detectat, però el risc és creixent, es considera han d’adoptar-se immediatament mesures preventives i de control que eviten que arribe a aconseguir els cultius de cítrics de la Comunitat Valenciana. Encara que s’ha declarat Malaltia de Quarantena per la Unió Europea, es consideren necessàries mesures més estrictes que eviten l’arribada d’esta malaltia.
Des del PP d’Alzira s’ha presentat una moció per al seu debat i aprovació perquè s’actue amb tots els mitjans disponibles per part de les administracions implicades, desenvolupant un protocol sanitari, per a evitar l’arribada de material afectat que puga traslladar la malaltia al País. En este sentit se sol·licita que per part de l’IVIA s’inicien investigacions per al control i prevenció de la malaltia i la remissió de l’acord al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a la Conselleria de Presidència, agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua així com a les comissions d’Agricultura i Comerç de la UE.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada