dimecres, 17 d’abril del 2013

MÉS DE MIG CENTENAR DE PERSONES PARTICIPEN EN EL PRIMER INTERCANVI DE LLAVORS TRADICIONALS DE L’ATENEU DE SUECA



Més de mig centenar de persones es van donar cita dissabte passat en l'Ateneu Sueco del Socoro per a interessar-se en el primer intercanvi de llavors tradicionals. Els assistents, majoritàriament de Sueca, procedien també d'Algemesí, Benifaió, Quatretonda i Llaurí.
Alberto Llopis, de l'associació cultural Llavors d'Ací, va fer una exposició dels objectius del col·lectiu que representa. “Som conscients del perill que suposa que les produccions i mercats alimentaris siguen cada vegada més uniformes”, va dir. Va lamentar que difícilment es troben varietats vegetals antigues i que en molts casos s'estan morint “abandonades en la prestatgeria d'algun armari”. És per açò que són positives “aquestes trobades perquè no desapareguen, ni el valor incalculable de les llavors que sembraven els nostres majors ni els seus coneixements”.
Després de l'exposició, els assistents van arreplegar centenars de llavors de tot tipus de verdures i hortalisses que es produeixen en els horts valencians. Alguns agricultors van aportar algunes que les seues famílies vénen conreant des de fa anys.
Dimas Vázquez i Manuela Egea, regidors d'Agricultura i Medi ambient, respectivament, de l'Ajuntament de Sueca, també van assistir a la trobada. Tots dos van valorar “molt positivament la resposta de les persones interessades”. Vázquez va assegurar que traslladarà l'experiència a la pròxima reunió del Consell Agrari Municipal.
Després del resultat i l'interès despertat per aquesta primera experiència, Antonio Crespo, president de l'Ateneu i els dos regidors que han col·laborat en l'organització de l'esdeveniment, estudiaran la possibilitat que aquest tipus de trobades es repetisca dues vegades a l'any, coincidint, si pot ser, amb dates prèvies a la sembra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada