divendres, 19 d’octubre del 2012

ANTELLA ACULL ESTE CAP DE SETMANA UNA MOSTRA FOTOGRÀFICA COMMEMORATIVA DEL 30é ANIVERSARI DE LA "PANTANÀ" DE TOUS






L'exposició reuneix més de 150 instantànies cedides pels veïns on es mostren diferents escenaris del municipi abans, durant i després del trencament de la presa de Tous Antella.

Antella acull aquest cap de setmana una exposició fotogràfica de la "pantanà" de Tous de 1982 coincidint amb el 30é aniversari de la tragèdia que va asolar la comarca de la Ribera.
La mostra organitzada per la Regidoria d'Educació, Cultura i Esports de l'Ajuntament d'Antella està formada per més de 150 imatges de distints punts del riu Xúquer, casc urbà i horta d'Antella que foren captades abans, durant i després de la catàstrofe.
La major part de les instantànies han sigut cedides pels veïns veïnes del municipi per a l'ocasió.
La inauguració de la mostra és aquest dissabte a les 12:00 a la Casa de les Comportes de l'Assut d'Antella, edifici reconstruït després de la catàstrofe, i estarà oberta durant tot el cap de setmana. No obstant això i en funció de la intensitat de les pluges previstes per aquests dies, l'Ajuntament d'Antella baralla la possibilitat de traslladar-la al vestíbul de l'Auditori Municipal.
El regidor d'Educació i Cultura Francisco Martínez Alberola ha assenyalat que la mostra que s'inaugura demà té com a objectiu "recuperar una part important" de la història d'Antella. "La tragèdia que va viure el poble d'Antella ara fa 30 anys forma part de la memòria històrica de tots els antellans i antellanes i esta exposició contribueix a recuperar la imatge que tenim de l'abans i el després de la tragèdia".
Martínez ha agraït públicament la col·laboració de tots els veïns d'Antella que han cedit desinteressadament les seves fotografies per a la mostra "ja que són realment ells els que l'han fet possible".
L'exposició estarà oberta al públic el dissabte dia 20 amb l'horari de 12:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 19:30 hores; i de 11:30 a 14:30 hores i de 17:00 a 19:00 hores el diumenge 21. La Regidoria de Cultura té previst gravar en vídeo els testimonis de tots aquells veïns i veïnes que s'acosten a la mostra i vulguen recordar davant la càmera les seues vivències personals d'aquell fatídic 20 d'octubre de 1982.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada