dijous, 18 d’abril del 2013

ELS SOCIALISTES DE LA RIBERA ALTA ACUSEN AL PP DE POSAR EN RISC L’AGRICULTURA PELS RETALLS DEL 50% DELS SEGURS AGRARIS


Fernando Pascual: “el Partit Popular de Rajoy, i de Fabra, amb estos retalls també ha enganyant als agricultors de la Ribera en la protecció de les seues collites”.

Executiva comarcal
El secretari d’organització dels socialistes de la Ribera Alta, Fernando Pascual, ha acusat als populars d’estar posant en greu risc la política d’assegurances agràries amb els retalls que estan aplicant El Govern de Rajoy.
Segons Pascual el govern del PP ha reduït a la mitat les subvencions que fins ara concedia als agricultors per a subscriure la seua pòlissa d’assegurança agrària. A més el nou sistema de subvencions penalitza la realitat agrària de la nostra comarca on hi ha una producció escalonada i una forta parcel·lació, la qual cosa contribuïx de fet a una major dispersió del risc.
Pascual informa que l’executiva comarcal dels socialistes en la Ribera Alta, va aprovar en la seua reunió celebrada a Alfarp, presentar mocions en tots els Ajuntaments per a sol·licitar al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que incremente la partida de les subvencions que concedix per a l’exercici de 2013 a l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA) per concertar segurs agraris, almenys als mateixos nivells que els que es van aplicar per a l’exercici de 2012.
El responsable socialista considera necessari que s’ha d’instar en la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua de la Generalitat Valenciana, perquè defenga als agricultors enfront de l’atropell del Govern de Rajoy i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient modifique els retalls i els criteris de la subvenció.
Segons Pascual, la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua de la Generalitat Valenciana, que en el supòsit que el Ministeri no atenga la petició formulada, ha d’establir subvencions addicionals amb la finalitat de suplir la forta retallada de subvencions que ha aplicat el govern central.
Pascual afirma que el descens en les subvencions que concedix l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA), dependent del Ministeri d’Agricultura, provoca este augment del cost del segur que estan comprovant els agricultors que han començat a assegurar els seus cítrics. El període d’inici de la subscripció del segur de cítrics va començar el passat 1 d’abril i finalitzarà el pròxim 31 d’agost.
Pascual assevera que el Partit Popular de Rajoy, i de Fabra, amb estos retalls també ha enganyant als agricultors de la Ribera en la protecció de les seues collites. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada