dijous, 18 d’abril de 2013

EL DEUTE DE CULLERA AMB ELS BANCS SUPERA ELS 40 MILIONS


Cullera és el municipi més endeutat financerament de la Ribera i com a la localitat de la Comunitat Valenciana líder en deute amb bancs i caixes d’estalvi

Jordi Mayor: “Sanjuán és el supercampió de la crisi perquè no hi ha qui li guanye en deute, desocupació, despilfarro i ruïna”

La taxa de desocupació de Cullera supera el 35%.

Jordi Mayor
 El Ministeri d'Hisenda ha confirmat que el deute de Cullera amb els bancs va superar al tancament de 2012, per primera vegada en la seua història, els 40 milions d'euros. Esta dada situa al municipi com el més endeutat financerament de la Ribera i com a la localitat de la Comunitat Valenciana líder en deute amb bancs i caixes d’estalvi entre les ciutats de la seua grandària poblacional.
La publicació del rànquing de deute certifica les reiterades denúncies realitzades pels Socialistes de Cullera, que al llarg dels últims anys han advertit que la situació econòmica de la ciutat era i és cada vegada més d'extrema gravetat. No obstant això, cal assenyalar que la xifra global del deute municipal és encara major, ja que les dades d'Hisenda només computen el que es deu a les entitats financeres.
Sobre esta greu situació, el portaveu municipal del PSPV-PSOE, Jordi Mayor, ha declarat hui que “Sanjuán ja ha passat a la història com l'alcalde que ha arruïnat Cullera”. Mayor ha assenyalat que el primer edil del PP “és el supercampió de la crisi perquè no hi ha qui li guanye en deute, desocupació, ‘despilfarro’ i ruïna”. Cal recordar que el municipi encapçala tots els indicadors econòmics negatius, entre ells la taxa de desocupació que supera el 35%.
El líder de l'oposició ha dit que “la ciutadania no confia ja en el desastrós equip de desgovern municipal” i ha indicat que “només un canvi de govern podrà traure Cullera de la seua greu crisi”.
El líder socialista ha apuntat que l'única solució per a Cullera és “atacar per la via de la generació d'ingressos gràcies a la reactivació econòmica i en cap cas castigant amb més impostos els veïns com fa Sanjuán”.
Mayor estima que “l'única via de salvació per a l'ajuntament és l'impuls d'un nou i ambiciós model turístic que atraga noves empreses i cree ocupació”.
El portaveu socialista ha insistit en el fet que “el model esgotat de la rajola, el qual inexplicablement hui continua defensant el PP, ja no servix” i ha manifestat que “Cullera necessita noves fórmules per a enfilar el camí de la recuperació econòmica i de la creació d'ocupació”.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada