dimecres, 12 de setembre del 2012

EL PSPV-PSOE DE LA RIBERA ALTA S´OPOSA A LA PRETENSIÓ DEL GOVERN DE RAJOY DE SUPRIMIR LES ENTITATS LOCALS MENORS


El secretari d'organització dels socialistes de la Ribera Alta, Fernando Pascual, informa que la comissió executiva comarcal ha acordat rebutjar frontalment la pretensió del Govern de Rajoy de suprimir les Entitats Locals Menors i en aquesta comarca ens cal defendre a la Barraca d'aigües Vives.
Pascual afirma que és necessari unir esforços perquè el govern de Rajoy faça marxa enrere en la seua idea de suprimir les entitats locals menors que contempla la proposta elaborada pel Partit Popular sobre l'administració local.
Segons Pascual la supressió d'aquestes entitats no suposaria cap estalvi com al·lega el Govern i tindria en canvi com a conseqüència un deteriorament del seu autogovern i una minva dels serveis que reben els veïns d'aquestes localitats.
El responsable socialista ha expressat el rescolsament del PSPV-PSOE de la Ribera Alta al manteniment de les Entitats Locals Menors que el Govern de Mariano Rajoy pretén suprimir per mitjà d'una reforma de la llei de Bases de Règim Local.
Pascual considera que suprimir les Entitats locals Menors no servirà per a reduir cap cost, igual que es pretén fer amb els ajuntaments. L'única cosa que pretén El Govern de Rajoy és tractar de justificar davant de la Unió Europea que elimina 3.700 entitats locals, però no aconseguirà cap efecte econòmic beneficiós.

Pascual considera que la reforma de la llei anunciada pel govern és un atac injustificat contra unes institucions democràtiques legítimes, a les quals de manera injusta i immerescuda se'ls està acusant de ser causants de la crisi.
El dirigent socialista informa que des de PSPV-PSOE de la Ribera Alta, "rebutgem qualsevol modificació que vinga a limitar l'autonomia municipal reconeguda per la Constitució o implique la supressió d'estes entitats".
Segons Pascual el Comité Federal del PSOE reunit el diumenge a Madrid i la Comissió Executiva Comarcal reunida el dilluns a Carcaixent, va aprovar una resolució en aquesta línia denunciant que la reforma del món local mampresa pel Partit Popular culpabilitza de manera injusta als ajuntaments, i molt especialment als més xicotets, acabant amb el principi de l'autonomia local i amenaçant amb la desaparició de les entitats locals menors i les juntes veïnals.
Pascual insta al Partit Popular en la Ribera Alta i a Elena Bastidas, com a presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, a defendre amb més força a l'Entitat Local Menor de la Barraca d'Aigües Vives, de la barbaritat sense precedents i de l'atac històric que suposa la seua eliminació ja que, a més suprimir-les significarà perdre la seua identitat com a poble.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada