dimarts, 31 de juliol del 2012

SUECA CELEBRA LA FESTIVITAT DELS BENISSANTS DE LA PEDRA


El passat diumenge, la Corporació Municipal encapçalada per l'alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i nombroses autoritats de la localitat van acudir a la missa de campanya que se celebra en la Muntanyeta dels Sants en honor a Sant Abdó i Sant Senén, patrons canònics des de fa més d'un segle. Prèviament, va tindre lloc la romeria en pelegrinatge guiat pels deu majorals, des de l'església del Carme fins a l'ermita dels Sants tant a peu com a cavall o en carreta. Al finalitzar l'eucaristia, tots els assistents van entonar a l'uníson els gojos als Santos Màrtirs i es va celebrar la processó per l'itinerari de costum.
La idea de recuperar esta tradició ha sigut molt encertada perquè és la nostra cultura i hem de demanar hui més que mai als Sants una bona collita al setembre”, va comentar l'alcalde, Salvador Campillo. Al mateix temps, el regidor de Festes, Dimas Vázquez, va recalcar la importància d'esta devoció “en una ciutat arrossera com la nostra i mitjà de vida de la majoria, és imprescindible lloar uns sants autòctons com els nostres Benissants”
Ja a la nit, en la plaça de l'Ajuntament va tindre lloc el tradicional acte de demanada de bous on l'alcalde va assegurar “que no hi haurà cap maltractament cap als animals”.
Finalment, ahir a les 19 hores, es va celebrar una missa en l'església de Sant Pere i, a continuació, una processó pels carrers de costum, amb origen i fi en la mateixa Església.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada