divendres, 19 d’abril del 2013

EL CENTRE DE SALUT DE SUECA NO PATIX CAP MODIFICACIÓ PER PART DE L´HOSPITAL DE LA RIBERA


A més, el servici de SAMU continua funcionant les 24 hores del dia

Davant de l’alarma social viscuda en els últims dies pels ciutadans de Sueca sobre la possibilitat de reajustaments en les ambulàncies i consultes d’especialistes, la regidora de Sanitat, Josefa Juan Martínez, s’ha reunit amb el Comissionat de Conselleria en l’Hospital de la Ribera, Enrique Ballester, per a aclarir estes dos circumstàncies.
El Dr. Ballester aclarix que no hi ha retall de servicis de l’ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) “continua funcionant les 24 hores del dia encara que la seua seu ara estiga en Cullera, i és el CICU, coordinador d’urgències, el que prioritza els transports de malalts; així si un ciutadà de Cullera necessita atenció per la SAMU no va el SVB si no el SAMU la seu del qual es troba en Sueca, com sempre”.
Quant a la desviació de malalts de les consultes de Sueca a l’Hospital de la Ribera nega que des del Departament de Salut de la Ribera s’haja articulat alguna mesura o iniciativa dirigida a desviar pacients de Sueca cap a l’Hospital de la Ribera. “Al contrari, des del Departament el que es vol és descentralitzar i acostar els especialistes i servicis als distints municipis de l’àrea de salut en benefici de l’atenció al pacient”, aclarix. A més explica que el CSI de Sueca manté les mateixes especialitats, especialistes i horaris de consultes en relació a anys anteriors i per tant la mateixa qualitat de servici als habitants de la zona bàsica de Sueca. “Des de fa dos mesos, aproximadament, s’ha introduït un canvi en la citació a les consultes d’especialista per la qual la sol·licitud d’assistència és supervisada pel cap de servici o persona delegada; amb això s’intenta que els casos més greus siguen vistos amb més pressa, però cada un en el seu lloc d’origen”, conclou.
Per la seua banda, la regidora, Josefa Juan, assegura que “des de l’equip de govern seguirem pendents que la Salut dels veïns siga el primer tant per a nosaltres com per als directius del Departament de Salut i intentarem de que si hi ha algun canvi siga per a millorar i no per a estar pitjor”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada