dissabte, 19 de gener de 2013

L’ESCÀS ÚS DE LES PISTES ESPORTIVES D´ALGEMESÍ FORÇA A L’AJUNTAMENT A REBAIXAR EL PREU


Més Algemesí proposa augmentar la rebaixa i que dilluns i dimarts siga a 1 euro per aturats i jubilats


MÉS ALGEMESÍ valora positivament la intenció de l’Ajuntament d’Algemesí de rebaixar el preu de les pistes esportives que en gener farà un any que pujà. La intenció de l’Ajuntament d’Algemesí és rebaixar un euro el preu de les pistes d’esquaix, tennis, minitrinquet i frontó. "En concret se’ns proposa rebaixar-ho de 8 a 7 euros per als no abonats, i de 4 a 3 per a abonats. Pel que fa a la pista de pàdel la rebaixa encara és més considerable, ja que es vol rebaixar de 15 a 10 euros per als no abonats i de 10 a 6 per a abonats. No obstant això, malgrat considerar-ho positiu, el considerem insuficient."
El portaveu de Més Algemesí, Josep Bermúdez considera que l’únic sentit d’establir un preu simbòlic és el de permetre una gestió eficient i òptima de les pistes i el de fomentar la responsabilitat dels usuaris. Segons Bermúdez, la nostra política esportiva passa per permetre uns preus baixos que incentiven a que les pistes estiguin ocupades moltes hores. “La política recaptatòria de l’Ajuntament ha fracassat estrepitosament. Aquest agost ja denunciàrem que l’ús d’aquestes pistes havia caigut un 60% i que fins i tot la recaptació havia baixat un 30% durant el primer mes d’aplicació. Poc més de mig any després d’aplicar-ho l’equip de govern reconeix el seu error i reconeix que les pistes estan pràcticament buides.
Segons Bermúdez, La seua proposta de rebaixa la justifica dient que donada “l’actual context de crisi econòmica, actualment hi ha un demanda molt baixa de l’ús de les pistes de tenis, frontó, esquaix, minitrinquet i pàdel. I per tal de fer més accessible el seu ús als usuaris es preveu que una modificació del preu del lloguer de les citades pistes a la baixa podria ser positiu.”
El portaveu de Més Algemesí explica que, els usuaris del poliesportiu ens comenten que les pistes estan pràcticament sense ús, tret del cap de setmana. La situació és tan greu que, fins i tot, el propi Ajuntament ho admet i parla d’una demanda molt baixa. “Si realment volem incentivar el seu ús caldria encara rebaixar encara més els preus”.
MÉS ALGEMESÍ presentarà una esmena a la proposta oficial per rebaixar els preus encara més i deixar-los al voltant del 2’5€ l’hora per als abonats i 3 per als no abonats. També proposarà alguna rebaixa més en altres pistes d’ús col·letius. Pel que fa a la de pàdel, la rebaixaríem a 5 i a 6 euros l’hora respectivament
Segons explica Bermúdez, la aposta més forta serà proposar la creació de dies especials. Serien els dies que no s’utilitzen pràcticament gens, tal i com és el cas del dilluns o dimarts pel matí. MÉS ALGEMESÍ proposarà que el dilluns siga el dia de l’aturat i que el lloguer coste 1€ l’hora. “És molt important per la salut i equilibri emocional de la gent que està passant pel drama de l’atur que isca de casa i practique esport. Pel que fa al dimarts pel matí caldria dedicar-lo a fomentar l’esport entre la gent major i proposarem que les pistes estiguin a disposició dels jubilats també per 1€. Això pel que fa les pistes de tennis, minitrinquet, frontó i esquaix; pel que fa al pàdel aquests dos dies serien a 2’5 euros”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada