dimecres, 9 de gener del 2013

L’AJUNTAMENT D´ALGEMESÍ PERDRÀ DINERS LLOGANT LES PLACES DEL 1r PIS DEL PÀRQUNG.




L’acord de la Junta de Govern Local de data 19 de desembre implica malbaratar diners públics transvasant-los a una empresa privada.

Segons explica el portaveu municipal de més Algemesí, Josep Bermúdez, l’Ajuntament ja paga pel manteniment d’eixa planta a l’empresa 13.000€ més IVA, és a dir 15.730€ que dividits per les 120 places de la planta significa que paga una mitjana de 131€ anuals de manteniment per plaça. Això inclou la neteja, ascensor i vigilància, però no l'aigua ni la llum. Ara han aprovat que l’empresa concessionària del manteniment es faça càrrec també de l’administració de la primera planta, que faça d’admistradora i que s’encarregue de gestionar el lloguer d’eixes places –tràmit diferent a les places de la segona planta-.
Les places de la primera planta que no es venguen passaran a llogar-se mitjançant un contracte privat de lloguer-. El preu anual d’una plaça serà 550 euros IVA inclòs. Per tant, descomptant l’IVA que cobrarà Hisenda (96€), l’Ajuntament percebrà 454€. L’acord consisteix en el fet que per la gestió de tramitar eixe lloguer, dur la relació de llogats, la comptabilitat i assumir les despeses d’aigua, llum i de targetes d’accés, l’empresa es quedarà el 75% d’eixos 454€, és a dir, 340’5 euros. Les arques de l’Ajuntament ingressaran en “net”, de 550 euros, sols 113’5.
Segons el portaveu de Més Algemesí, si tenim present que l’Ajuntament paga a l’empresa, per un altre contracte, 131 euros de manteniment, el resultat de tot plegat és que llogar una plaça de pàrquing li costa a l’Ajuntament 17,5 euros de depesa. Això multiplicat per 120 places implica que l’Ajuntament pagarà 2100€. El gran beneficiari és l’empresa que li interessa llogar aquestes places, les del primer pis, perquè treu un plus, ja que llogue o no les places del segon pis, aquestes ja li les cobra a l’Ajuntament. Però si aconsegueix llogar totes les places del primer pis –cosa improbable- podrà ingressar uns 40.860€ extra afegits als més del 200.000 de l’altra concesió.
Segons Bermúdez, cap de nosaltres llogaria un pis i permetria que la immobiliària es quedés el 75% del lloguer i a més, que ens costara més de manteniment que el benefici que traiem. L’acord perjudica clarament els interessos municipals i significa de facto regalar 40.000 a una empresa quasi barat a res. A l’Ajuntament l’interessa fer els tràmits, administrar-ho ell i ingressar el 100% assumint les despeses que li pertoquen.
Per a MÉS ALGEMESÍ aquest contracte és un gran escàndol financer, una pseudoestafa encoberta als comptes municipals, en tant que implica transvasar impúdicament i indecentment diners públics a mans privades, no sabem a canvi de què ni a causa de què. Aquest acord és èticament i políticament inacceptable, i MÉS ALGEMESÍ presentarà una moció per forçar a l’equip de govern a retrotraure l’acord del dia 19.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada