dilluns, 14 de gener del 2013

EL RC ALZIRA S’ALÇA AMB LA VICTÒRIA (22-12) ENFRONT DEL TAVERNES.

En la  trobada de la primera jornada de la fase de permanència, el RC Alzira es va imposar 22 - 12 al Tavernes RC.
Els veïns de La Vall, venien de ser primers del grup A de la segona territorial, i es presumix que seran els rivals a batre en esta segona fase de la competició.
L’equip de Tomás Pardo es presentava al complet per a l’envit, exceptuant la baixa del capità David Ferrer, i va començar el partit dominant, encara que transcorrien els minuts i no aconseguia materialitzar, desperdiciant un parell d’ocasions clares d’assaig.
No va ser fins al minut vint quan va aconseguir avançar-se en el marcador arran d’una melé a cinc metres de la zona de marca visitant per mediació del número huit local José Vicent "Xulet" que va aconseguir un assaig "especialitat de la casa" (5-0).
Una vegada oberta la llanda, els locals van continuar desplegant bons atacs, aconseguint embastar bones jugades que es van materialitzar amb un parell d’assajos més per mitjà dels dos jugadors anglosaxons Marley Smith i Daniel Grindrod, amb una sola transformació a pals per part de Pablo Pepiol (17-0). El partit començava a decantar-se clarament a favor de l’Alzira, però el Tavernes va replicar amb un assaig poc abans del descans al que s’arribava amb el marcador de 17-5.
A pesar de les advertències en el descans de Tomás Pardo cap als seus perquè evitaren les confiances, estos, van deixar la iniciativa als visitants en la represa, que van dominar la segona part a pesar d’estar minvats físicament. Gràcies a una jugada de qualitat dels "tres quarts" alzirenys, el baló li va arribar al saguer local Pablo Pepiol que amb la seua habitual velocitat i potència, va marcar el quart assaig que servia per a sumar el punt de "bonus ofensiu".
Encara va quedar temps perquè el Tavernes aconseguira el seu segon assaig, que transformat, deixava el marcador en el 22-12 final, quedant-se el Tavernes a només tres punts d’aconseguir el "bonus defensiu".
A pesar de l’expulsió temporal per targeta groga dels capitans d’ambdós conjunts que va sorprendre els assistents, cal assenyalar la gran correcció dels equips, en un "derbi" carregat d’història.
L’arbitratge va anar a càrrec del Sr. Pablo Tormo, que salvant l’incident mencionat, va tindre una bona actuació.