diumenge, 13 de gener del 2013

CULLERA ES QUEDA SENSE CINE


De nou Cullera es queda sense cap sala de cinema. Els cullerans hauran de traslladar-se a Alzira, Gandia o Valencia si volen vore alguna pel·lícula d'estrena i en una pantalla que no siga la del saló de sa casa.  Els cines Àbaco  tanquen definitivament. Amb aquest tancament  se'n va també la possibilitat de tindre un centre comercial i  d'oci amb el cinema com principal punt d'atracció, objectiu de l'Ajuntament quan donà llum verda a la construcció d'aquestes sales que obrigueren en  2003. 
La zona de vendes i oci de Cullera perd així la base del que hauria pogut ser el punt aglutinador d'un espai de serveis i d'oci. 
L'any 2007 l’empresa Àbaco va entrar en concurs de creditors per un deute que arribava als 288 milions d’euros i que la va obligar a tancar 14 complexos amb un total de 112 sales. Àbaco  va vendre els únics cines  que operava en règim de propietat sobre el local, els de Castelló i Cullera, al mateix temps que signava un contracte d’arrendament.  Abaco gestionava la resta dels seus locals en règim de lloguer. 

La causa del tancament ha sigut segons Abaco la poca rendibilitat de les sales que s'ha vist reforçada per la crisi i la pirateria, fet que ha propiciat en els darrers anys una davallada considerable en el  nombre d’espectadors que decreix anualment de manera més o menys contínua, i darrerament  la pujada de l'IVA també ha fet que la declivi d'aquestes sales fora més pronuncida. De moment no se sap quin serà el destí de l'edifici, però per descomptat un espai tan gran i buit afavorirà la imatge d'abandonament d'una de les zones emblemàtiques per les qual havia apostat el consistori. 

Més informació Cullera TV vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada