dilluns, 14 de gener del 2013

DIUMENGE QUE VE 20 DE GENER FINALITZA LA V EDICIÓ DE LA “RUTA DELS MONESTIRS- EL PAS DEL POBRE”


Aquest diumenge 20 de gener, finalitza la quinta edició de la “Ruta dels Monestirs- el Pas del Pobre”. Aquesta serà l’última etapa d’aquesta edició i els quilòmetres recorreguts se sumaran als 65 de les 4 etapes anteriors.
La quinta i última etapa tindrà inici a les 8 del matí. L’eixida serà des de la Plaça del Regne d´Alzira, on els autobusos arreplegaran als participants, que s’hagen inscrit prèviament en el Museu Municipal d’Alzira – MUMA. Per a més informació, els interessats, poden acudir a la Tourist Info de la Plaça del Regne.
El recorregut donarà inici a les 8:30 hores, des de l’aparcament de la Casella cap al Pas del Pobre, que comunica esta vall amb el veí Paratge Natural Municipal de la Murta.
Després d’un descans per a esmorzar, es visitaran les ruïnes de l’històric monestir de jerónimos de la Mare de Déu de la Murta, propietat municipal. Finalitzada la visita, es reprendrà la marxa en direcció a Alzira, tram final. En el Centre Social de la Graella es farà la parada per al menjar i, després d’esta, s’ascendirà cap a la Muntanyeta de Sant Salvador on s’alça el Real Santuari de la Mare de Déu del Lluch Patrona d’Alzira i admirar les belles vistes que des d’este mirador natural es contemplen de la Ribera. Des d’allí, es descendirà pel Viacrucis i es passarà per la Plaça de Cartonatges, la factoria de la qual es va construir sobre l’antic monestir de franciscans de Santa Bàrbera. Se seguirà pels carrers de l’Alquenència fins a les antigues Escoles Pies, hui Casa de la Cultura i, després de creuar la Plaça Major i Els Casalicis del Pont de Sant Bernat, entrar en el nucli antic de la Vila, conjunt històric, passant per l’Ajuntament fins el Museu Municipal d’Alzira - MUMA, on els excursionistes presentaran els carnets que acrediten la realització de totes les etapes.
Finalment, el regidor de Turisme, Rafael Fita donarà per finalitzada l’etapa i esta quinta edició de la Ruta dels Monestirs el Pas del Pobre 2012 - 2013.
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada