dijous, 10 de gener del 2013

COMPROMIS PER ALZIRA INSISTEIX QUE L'AJUNTAMENT HAURIA CANVIAR LA POLÍTICA ENVERS LES PALMERES


La regidora de Serveis Públics, Lola Ortega, arran de la notícia de la tala de palmeres, diu que continuaran lluitant perquè es mantinguen
Des de Compromís per Alzira "considerem que això no té futur i cal treballar en una altra línia.
Ja fa un temps que s'insistix que la despesa per a fer front al morrut roig suposa “tirar els diners” i les últimes notícies ho demostren" . 
Els prop de 40.000 € de despesa en aquesta partida en els dos darrers anys no han pogut parar la mort de 175 palmeres de tot el terme municipal en els últims 3 anys. Els experts asseguren que la palmera canària (la que està a l’entrada d’Alzira majoritàriament) està sentenciada de mort i els estudis tècnics del IVIA (Institut Valencià d’Investigacions Agràries) reconeixen la presència de la plaga en la resta de varietats fins i tot al Margalló o palmito (varietat autòctona valenciana present a les nostres muntanyes).
A més a més, la lluita química contra el morrut fa que els pesticides estiguen en la població de manera habitual i, en algunes zones, fins i tot just al costat de zones de jocs infantils.
Per tot açò Compromís per Alzira diu que " ens obliga a tornar a insistir que cal un altra estratègia front aquesta plaga. Tal vegada tallar i llevar les palmeres malaltes seria una opció més vàlida perquè aquest problema quede solventat. Cal sospesar quina despesa suposa la lluita contra el morrut i quina despesa suposaria la implantació d’arbres ornamentals de fulla caduca de gran creixement (com a Xàtiva per exemple) – el que suposa sol a l’hivern i ombra a l’estiu, reducció del soroll, aportació d’oxigen, diversitat i policromia, etc. Des de Compromís per Alzira considerem que aquesta segona opció, a la llarga, resultaria més econòmica i beneficiosa per a la salut local."
Relacionat amb les tasques de tala de les palmeres, des de Compromís per Alzira també han observat que no se compleixen les normatives de seguretat laboral en l’ús de motoserres. Per això li demanen a la Sra. Ortega que vetle pel seu compliment  ja que l’Ajuntament ha de tindre una tasca inspectora dels serveis públics que té licitats a empreses concessionàries.
Pel que fa a la presencia d’estornells a la Plaça Major, Compromís assegura que "probablement si els ficus foren caducifolis, no tindrien l’efecte atractiu cap a aquesta espècie d’ocell, que fuig del fred de la nit guarint-se en l’espessura de la copa dels ficus. En tot cas, mentre l’Aeroport de Castelló no tinga avions, ens podrien enviar els falcons que estan allí “treballant”per a espantar els ocells – així es podrien aprofitar els diners invertits."







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada